hit counter

Vesti

 

Polaganje za zvanja
Beograd, 29.12.2007. godine


Karate klub "Arena" je u subotu održao veoma uspešno polaganje za zvanja za svoje članove. Svim članovima koji su položili naš klub čestita i želi im da se i dalje uspešno bave karateom.Treba takođe napomenuti i da je gost našeg kluba i član ispitne komisije bio gospodin Livius Bunda trener reprezentacije Slovenije. Kandidati koji su polagali za viša zvanja su pokazali zavidan nivo znanja dok je nekoliko kandidata na pravi način steklo svoja prva učenička zvanja . Jovanović Aleksa, Jovanović Andrej, Mitrović Nebojša, Parezanović Nikola, Mićović Veljko, Pavićević Pavle, Kovačević Vladislav, Stefanović Nađa, Todorović Teodora, Vojinović Nina i Stevanović Nikola su zasluženo položili za svoja prva zvanja.

 

Slike>>>


 

"Nippon top ten VI"
Beograd, 23.12.2007. godine


Danas je hali sportskog centra "Banjica" održan šesti po redu turnir "Nippon top ten". Takmičari našeg kluba su osvojili ukupno 10. medalja od toga 4 zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane medalje. Na ovom turniru je učestvovalo 12 takmičara iz našeg kluba. Turnir je bio izuzetno posećen a u pauzi je organizovan bogat program u kome su učestvovale i naše najbolje takmičarke.

 

Rezultati>>>

Slike>>>


 

Trofej Srbije "Slobodan Vučinić" - "Nade univerzijade"
Mladenovac, 22.12.2007.godine


U subotu je u Mladenovcu održan Memorijalni turnir "Slobodan Vučinić" kao i prvenstvo Srbije - "Nade Univerzijade". Iz našeg kluba na ovom turniru nastupalo je petoro takmičara i svi su osvojili medalje. Osvojeno je ukupno 3 zlatne i 2 srebrne medalje. Naši najbolji takmičari Ivana Stepanović i Marko Todorović su posle turnira "Zlatne lige" u Podgorici i na ovom takmičenju pokazali svoj kvalitet osvojivši zlatne medalje. Ovo je bio poslednji turnir za Ivanu i Marka ove godine a sledeće što ih očekuje je Evropsko prvenstvo u Italiji u februaru naredne godine. Posle kratkog odmora nastaviće da se spremaju punom parom za iskušenja koja ih očekuju pa se nadamo da će nas i na Evropskom prvenstvu obradovati dobrim rezultatima.

 

Rezultati>>>

Slike>>>


 

"Golden League"
Podgorica, 15-16.12.2007. godine


Ove godine Podgorica je po prvi put dobila organizaciju turnira "Zlatne lige" jednog iz serije najjačih turnira u Evropi. Na ovom turniru takmičari našeg kluba su ostvarili veliki uspeh. Boje reprezentacije Srbije iz našeg kluba branili su Ivana Stepanović i Marko Todorović. Konkurencija u Podgorici je bila izuzetno jaka što dokazuje i učće Luke Valdesija aktuelnog svetskog seniorskog prvaka. U ženskoj konkurenciji u katama učestvovalo je 28 takmičarki dok je kod seniora bilo prijavljeno 21 takmičar. Naš takmičar Marko Todorović je imao izuzetno težak žreb. Naime Marko je stigao do polufinala i tu izgubio od Italijana Lucia Maurina osvajača 3. mesta na poslednjem seniorskom prvenstvu Evrope i člana italijanskog nacionalnog tima koji su aktuelni svetski prvaci da bi zatim za 3.mesto izgubio od kadetskog svetskog prvaka Egipćanina Ibrahima Mouse. U ženskoj konkurenciji Ivana Stepanović je napravila veliki rezultat osvojivši 3.mesto. Ivana je takođe kao i Marko došla do polufinala gde je izgubila od takmičarke iz Nemačke dok je za treće mesto pobedila hrvatsku takmičarku Vujičić i na jednom od najjačih seniorskih turnira u Evropi pokazala svoj kvalitet. Takođe treba napomenuti da je Ivana jedina iz Srbije osvojila pojedinačnu medalju u katama. Ivana i Marko su na ovom turniru pokazali da mogu ravnopravno da se nose sa najvećim svetskim imenima a mi u klubu smo uvereni da njihovo vreme tek dolazi i da će oni u budućnosti ostvarivati velike rezultate u svetu i Evropi.

 

 


 

"Trbovlje 2007"
Trbovlje, Slovenija 15.12.2007. godine


U subotu je u Sloveniji održan 35. karate turnir "Trbovlje 2007" jedan od najstarijih turnira u Evropi. Na ovom turniru nastupila je reprezentacija beogradskog karate saveza za koju su radili i naši takmičari Filip Žigić (1999.god) i Miloš Mihajlović (1991.god). Filip Žigić je nepravedno izgubio u prvom kolu od domaćeg takmičara iako je po kvalitetu bio jedan od najboljih takmičara u toj kategoriji dok je Miloš Mihajlović za treće mesto izgubio od takmičara iz Italije. Treba još pomenuti da je na ovom turniru učestvovalo 12. zemalja sa preko 700 takmičara.

 

Slike>>>

 


 

Prvenstvo Srbije za kadete i juniore
Beograd, 08.12.2007.godine


Danas je u Beogradu u hali sportova održano prvenstvo države za kadete i juniore. Takmičari našeg kluba su u generalnom plasmanu u katama zauzeli prvo mesto. Osvojeno je ukupno 5 medalja od toga 2 zlatne i 3 bronzane medalje. Šampioni države iz našeg kluba za ovu godinu postali su Ivana Stepanović u kadetskoj konkurenciji i muški kata tim u sastavu: Todorović Marko, Stopić Ljubiša i Mlađen Igor.

 

 

Rezultati>>>

 


 

"Trofej Obrenovca 2007"
Obrenovac 02.12.2007. godine


U nedelju je u Obrenovcu održan tradicionalni turnir "Trofej Obrenovca 2007". Na ovom turniru naš klub je u saradnji sa karate klubom "Vitez" osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu sa ukupno 34 medalje od toga 17 zlatnih, 3 srebrne i 14 bronzanih medalja. Na takmičenju je učestvovalo preko 600 takmičara iz 42 kluba.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>


 

"Venice cup"
Italija, Venecija, 30.11. - 02.12. 2007. godine

Ovog vikenda šestoro takmičara našeg kluba nastupalo je na turniru u Italiji. Turnir je bio izuzetno posećen i kvalitetan i na njemu je učestvovalo više od 30 zemalja sa preko 1000 takmičara.Takmičenje je bilo podeljeno u 3 dana. Prvi dan je bio rezervisan za borbe ekipno dok su drugi dan na programu bile discipline kate i borbe pojedinačno za kadete, juniore i seniore. U nedelju su rađene borbe i kate za mlađe uzrasne kategorije. Iz našeg kluba na ovom turniru nastupali su: Romana Marković, Ivana Stepanović, Marko Todorović, Nataša Jovanović, Isidora Milanović i Mirjana Radovanović. Troje naših takmičara se okitilo medaljama. U kadetskoj konkurenciji Ivana Stepanović je bukvalno počistila sve takmičarke i zasluženo osvojila zlatnu medalju ( kasnije pobedila i u super finalu protiv takmičarke iz drugog stila) dok su kod seniorki i seniora Isidora Milanović i Marko Todorović osvojili srebrne medalje. Treba još napomenuti da je u svakoj kategoriji bilo po 25-30 takmičara. Ovaj turnir je bio jedno izuzetno iskustvo za naše takmičare a rezultati su dokaz više da se u našem klubu dobro radi i da smo na pravom putu.

 

 


 

"Jesen u Zemunu"
Beograd, 25.11.2007.godine

Danas je u Zemunu održan međuklupski turnir "Jesen u Zemunu". Ovaj turnir je zamišljen pre svega kao jedno lepo druženje ali i da pojedini takmičari koji prvi put izlaze na tatami osete draž karate takmičenja. Na turniru je učestvovalo nekoliko klubova iz Beograda a sva deca su otišla zadovoljna kućama jer je koncepcija turnira takva da su takmičari bili podeljeni u grupama po četvoro i da su svi takmičari dobili medalje. Takmičari našeg kluba osvojili su 6 zlatnih, 2 srebrne i 3 bronzane medalje.

 

Rezultati>>>

 


 

Školsko prvenstvo Srbije
Beograd, 24.11.2007.godine


Danas je u organizaciji karate federacije Srbije u hali sportova na Novom Beogradu održano školsko prvenstvo Srbije. Na ovom prvenstvu učestvovalo je preko 650 takmičara iz 226 škola iz cele Srbije. Takmičari našeg kluba osvojili su ukupno 18 medalja od toga 5 zlatnih, 6 srebrnih i 7 bronzanih medalja.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Školsko prvenstvo Beograda
Beograd, 17.11.2007. godine


U subotu je u hali sportskog društva "Radnički" održano školsko prvenstvo Beograda.Takmičari našeg kluba su osvojili ukupno 23 medalje od toga 11 zlatnih, 5 srebrnih i 7 bronzanih medalja i tako dostojno reprezentovali svoje škole ali i naš klub. U generalnom plasmanu naš klub je zauzeo 1. mesto.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>


 

Prvenstvo Beograda za kadete i juniore
Mladenovac, 11.11.2007. godine


Danas je u Mladenovcu održano prvenstvo Beograda za kadete i juniore. Takmičari našeg kluba su dominirali u katama i zasluženo osvojili prvo mesto u generalnom plasmanu (kate). Ukupno je osvojeno 7 medalja od toga 3 zlatne, 1 srebrna i 3 bronzane medalje. U konkurenciji kadetkinja i kadeta naši takmičari Stepanović Ivana i Mlađen Igor su zasluženo osvojili prva mesta kao i muški kata tim. Generalno gledano klub je zadovoljan nastupom svojih takmičara i ostvarenim rezultatima, međutim po prikazanom takmičari našeg kluba su trebali da osvoje još 2 zlatne medalje jer su dali sve od sebe i bez obzira što su ostali bez najsjajnijih odličja dokazali da su najbolji.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

 

"Noć šampiona"
Mladenovac, 10.11.2007.godine


Danas je u Mladenovcu održan turnir po nazivom "Noć šampiona". Na ovom turniru učestvovalo je preko 500 takmičara iz 35 klubova. Iz našeg kluba učestvovalo je 11 takmičara i osvojeno je 8 medalja od toga 5 zlatnih, 2 srebrne i 1 bronzana medalja. U katama u ukupnom plasmanu naš klub je zauzeo 3. mesto.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>


 

Deca Evrope
Beograd, 03.11.2007. godine


U subotu je u organizaciji karate kluba "Evropa" u sportskoj hali "Rakovica" održan turnir pod nazivom "Deca Evrope". Na ovom turniru takmičari našeg kluba osvojili su ukupno 12 zlatnih, 5 srebrnih i 2 bronzane medalje a naš klub je proglašen za najuspešniji klub u katama. Takođe naši takmičari su osvojili i pehar za najuspešniji klub na ovom turniru.

 

Rezultati>>>

Slike>>>


 

Kup Srbije za poletarce, pionire i nade
Beograd, 28.10.2007.godine


U nedelju je održan kup Srbije za poletarce, pionire i nade. Takmičari našeg kluba su osvojili 9 medalja i to 3 zlatne, 1 srebrnu i 5 bronzanih medalja. Da sve ne bude tako idelano pobrinule su se sudije (dosta njih koji su sudili nisu ni licencirani da sude nacionalna prvenstva i kupove) jer su prljavštine ponovo isplivale na površinu. Pojedinci su ponovo počeli da mešetare, vode svoju politiku i na prvo mesto stavljaju uskoklupske interese ispred interesa karatea a pre svega samih takmičara. Nažalost ako se ovakav trend nastavi našem karateu se ne piše dobro i vrlo brzo ćemo se naći na marginama sporta uopšte.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

"Pljevlja open"
Pljevlja , 27.10.2007.godine


U subotu je u Pljevljima održan tradicionalni internacionalni turnir "Pljevlja open". Na turniru je učestvovalo oko 800 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. U Pljevljima je nastupalo i sedam naših takmičara od kojih je šestoro osvojilo medalje. Naši takmičari su osvojili 3 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane medalje.

 

Rezultati>>>

 


 

Vitez kup Srbije
Beograd , 20.09.2007.godine


Danas je u Beogradskoj hali sportova održan "Vitez kup Srbije". Na ovom turniru učestvovalo je oko 850 takmičara iz Srbije i Crne Gore. Takmičari našeg kluba su u ukupnom plasmanu za kate zauzeli 1. mesto dok su u generalnom plasmanu osvojili 3. mesto. Osvojeno je ukupno 6 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane medalje i dva pehara za plasman u katama i generalni plasman.

 

Rezultati>>>

Slike >>>


 

Svetsko prvenstvo za kadete i juniore
Istanbul, Turska , 18-21.10.2007. godine


Na svetskom prvenstvu u Turskoj naša takmičarka Ivana Stepanović izgubila je u repasažu od takmičarke iz Izraela sa 3:2. Ivana je u prvom kolu pobedila takmičarku iz SAD-a , zatim izgubila od Francuske takmičarke (koja je kasnije postala vicešampion sveta) dok je u repasažu izgubila od već pomenute takmičarke iz Izraela. Inače na svetskom prvenstvu u kategoriji kadetkinja kate pojedinačno nastupilo je 36 takmičarki a konkurencija je bila izuzetno jaka. Ove godine na svetskom prvenstvu je učestvovalo 82 zemlje sa preko 1100 takmičara.

 

 


 

Svetsko prvenstvo za kadete i juniore

Turska,Istanbul

 

Reprezentacija Srbije danas putuje na svetsko prvenstvo za kadete i juniore. U sastavu naše reprezentacije naći će se i naša takmičarka Ivana Stepanović. Svetsko prvenstvo će ove godine biti sigurno jedno od najačih svetskih prvenstava ikada održanih ali bez obzira na to očekujemo lepe vesti iz Turske. Sa obzirom da je Ivana na Balkanskom i Mediteranskom šampionatu osvojila srebrna odličja, medalja nije nedostižna. Ipak osvajanje medalje na svetskom šampionatu nije lako i da bi se ona osvojila potrebno je da se "poklope" i neki drugi elementi (dobar žreb....). Na kraju treneri našeg kluba očekuju da Ivana pre svega da sve od sebe a rezultati će sigurno biti vidljivi.

 

 


 

"Trofej Beograda" - Beogradski pobednik
Beograd, 06.10.2007.godine


Danas je u beogradskoj hali "Pinki" održan tradicionalni turnir "Trofej Beograda". Na ovom internacionalnom turniru učestvovalo je 105 klubova sa preko 1100 takmičara iz Slovačke, Češke, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Takmičari našeg kluba su u veoma jakoj konkurenciji na kraju zauzeli prvo mesto u katama i osvojili veliki pehar dok su u generalnom plasmanu zauzeli 3. mesto.Osvojeno je ukupno 19 medalja i to 6 zlatnih, 4 srebrne i 9 bronzanih medalja.

 

Rezultati>>>

 

Slike >>>

 


 

Kup Beograda za poletarce, pionire i nade
Obrenovac, 30.09.2007.godine


U nedelju je u Obrenovcu održan kup Beograda za poletarce, pionire i nade. Takmičari našeg kluba su osvojili ukupno 19 medalja i to 5 zlatnih, 5 srebrnih i 9 bronzanih medalja. Na kupu je učestvovalo 32 kluba iz Beograda. Karate klub "Arena" je zauzeo 3. mesto u ukupnom plasmanu i treće mesto u katama.

 

Rezultati>>>

 


 

Balkansko prvenstvo za kadete i juniore
Skoplje, Makedonija 29-30.09.2007.godine

Na balkanskom prvenstvu za kadete i juniore u Skoplju takmičari našeg kluba su ostvarili odlične rezultate. Na ovom prvenstvu učestvovali su Ivana Stepanović i Marko Todorović koji su osvojili 4. medalje za našu reprezentaciju. Ivana Stepanović je osvojila srebrnu medalju pojedinačno u konkurenciji kadetkinja dok je u ekipnoj konkurenciji osvojila zlato. Marko Todorović je u pojedinačnoj konkurenciji kod kadeta osvojio bronzu, dok je u ekipnoj takođe osvojio zlato. Ovo je sigurno bila odlična uvertira za naše takmičare pred nastupajuće svetsko prvenstvo u Turskoj krajem oktobra meseca.

 

Slike >>>

 


 

Internacionalni turnir " III dečiji kup prijateljstva"
Novi Sad , 22.09.2007.godine


Danas je u Novom Sadu održan III internacionalni karate turnir u organizaciji karate kluba "Naftagas". Na ovom turniru učestvovalo je preko 500 takmičara svih uzrasta. Takmičari našeg kluba su na ovom turniru osvojili 2 pehara namenjenih najboljim klubovima. Jedan pehar je osvojen za 1.mesto za najuspešniji klub u katama dok je ogromni pehar (visine 1 m) osvojen za 2. mesto u sveukupnom plasmanu. Ovo takmičenje je bilo odlična provera pred kup Beograda za poletarce, pionire i nade koji će biti održan iduće nedelje u Obrenovcu. Nadamo se da će nekoliko naših takmičara koji su vrhunski takmičari u svojim godištima a nisu uzeli medalje shvatiti da nema nepobedivih i da će ih ovaj turnir trgnuti da na kupu Beograda pokažu koliko zaista mogu, ali se takođe nadamo da će i sudije biti na visokom nivou što je preduslov za dobro takmičenje.

 

Rezultati>>>

 

Slike >>>

 


 

III memorijalni turnir "Ðura Prokić"
Sopot , 15.09.2007.godine


Danas je u Sopotu održan III memorijalni turnir "Ðura Prokić" na kome je učestvovao i naš klub. Ovo je bio prvi turnir u jesenjem delu sezone. Takmičari našeg kluba su na ovom turniru ostvarili odlične rezultate. Osvojeno je ukupno 15 medalja (učestvovalo je 18 naših takmičara), 6.zlatnih , 3. srebrne i 6. bronzanih medalja. Ovaj turnir je bio kontrolni turnir za naše takmičare a sve u sklopu priprema za kup Beograda i Srbije za poletarce,pionire i nade koji će biti održani narednih nedelja. Potrebno je istaći i odličnu organizaciju turnira ali treba napomenuti da su i odluke sudija na nekim borilištima najblaže rečeno bile zabrinjavajuće. Ipak to nije omelo naše takmičare da osvoje ovoliki broj medalja a u narednom periodu ćemo se napornim radom na treninzima potruditi da ih osvojimo još više.

 

Rezultati>>>

 


 

Mediteransko prvenstvo za kadete i juniore
Kipar, Nikozija 30.08.-02.09.2007.godine


Danas je završen Mediteranski šampionat za kadete i juniore na Kipru. Jedna od naših najboljih takmičarki u katama Ivana Stepanović je osvojila srebrnu medalju i dokazala da joj je mesto u evropskom vrhu u toj uzrasnoj kategoriji. Ivana je na putu do finala pobedila takmičarku iz Egipta, a zatim domaću takmičarku dok je za zlatnu medalju izgubila od Italijanke koja je bila vicešampionka Evrope na poslednjem Evropskom prvenstvu u Turskoj. Bez obzira na sve Ivanina srebrna medalja sija zlatnim sjajem a nju je osvojila maksimalnim zalaganjem i trudom na treninzima u klubu i reprezentaciji. Ali vremena za slavlje nema mnogo jer Ivanu u narednom periodu očekuju Balkansko prvenstvo u Skoplju (krajem septembra) i Svetsko prvenstvu u Turskoj (krajem oktobra) gde će nas nadamo se ponovo obradovati dobrim rezultatima.

 

 


 

 

Mediteransko prvenstvo za kadete i juniore
29.08.2007.godine


Danas je na Mediteransko prvenstvo za kadete i juniore otputovala jedna od naših najboljih takmičarki Ivana Stepanović. Mediteransko prvenstvo će biti održano na Kipru (Nikozija) od 30.08-02.09.2007.godine a ono će biti samo jedno u nizu međunarodnih takmičenja na kojem će Ivana nastupati dok su sva ta takmičenja podređena Svetskom prvenstvu koje će biti održano krajem oktobra u Istambulu. Ivana se odlično pripremila a pored treniranja u klubu prošla je i nekoliko veoma jakih reprezentativnih priprema pa neće biti iznenađenje ako se vrati sa nekom od medalja sa obzirom da joj je na poslednjem Evropskom prvenstvu medalja izmakla za dlaku.

 

 


 

Letnje karate pripreme "Kopaonik 2007"
18-25 avgust , 2007. godine

Protekle nedelje održane su letnje pripreme našeg karate kluba u hotelu "Olga Popović Dedijer" na Kopaoniku. Pripremama je prisustvovalo preko 40 takmičara koji su se odlično pripremili za drugi deo sezone tako da sa razlogom puni snage, elana i optimizma očekuju predstojeća takmičenja. Glavni trener našeg kluba Sanja Mihajlović je bila prezadovoljna zalaganjem i ponašanjem naših takmičara koji su zaista bili za primer ostalim sportistima koji su se pripremali na Kopaoniku. Pripreme našeg kluba posetio je i selektor naše reprezentacije u katama Livius Bunda koji se uverio da se na Kopaoniku dobro radilo i pohvalio naše takmičare.

 

Slike 1 >>>

 

Slike 2 >>>


 

Rezultati karate kluba "Arena"
Januar-Jul 2007. godine


Ovu polusezonu karate klub "Arena" završio je sa impresivnim učinkom. Od početka godine takmičari karate kluba "Arena" učestvovali su na 23 takmičenja u zemlji i inostranstvu gde su ukupno osvojili 242 medalje od čega 92 zlatne, 65 srebrnih i 85 bronzanih medalja kao i 8 pehara namenjenih najboljim ekipama što nas sigurno po rezultatima svrstava u najbolje klubove u našoj zemlji. Svakako od svih takmičenja treba izdvojiti zvanična prvenstva i kupove Beograda, Srbije kao i balkanska prvenstva gde su naši takmičari takođe pokazali zavidne rezultate.

 

 


 

Univerzitetsko prvenstvo Evrope
Podgorica , 06-08.07.2007. godine

Ovog vikenda odrzano je univerzitetsko prvenstvo Evrope u Podgorici. Prvog dana takmičenja (petak) radile su se kate i borbe ekipno, drugog dana (subota) su se radile kate pojedinačno i pojedine kategorije u borbama dok je trećeg dana (nedelja) takođe bilo na programu deo kategorija u borbama. Na ovom prvenstvu Evrope takmičarka našeg kluba Isidora Milanović u kata timu sa Ðurđijom Srećković i Anom Kanjuh osvojila je 3. mesto. Inače takmičari beogradskog univerziteta su na ovom prvenstvu osvojili 1. mesto u generalnom plasmanu sa 14. osvojenih medalja i u jednoj sjajnoj atmosferi pre, za vreme, i nakon turnira dokazali da su se zasluženo okitili najsjajnijim odličjima.

 

 


 

 

Balkansko prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije
Rumunija , Bukurešt , 30.06-01.07.2007

Proteklog vikenda održano je Balkansko prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije. Na Balkanskom prvenstvu ove godine učestvovalo je deset zemalja. Prvog dana na prvenstvu su se radile kate pojedinačno i ekipno i borbe ekipno dok su drugi dan na programu bile borbe u pojedinačnoj konkurenciji. Takmičari našeg kluba su na ovom prvenstvu ostvarili odlične rezultate. U 1996. godištu u muškoj konkurenciji Romić Stefan je osvojio 3. mesto pobedivši u borbi za medalju takmičara iz Crne Gore, u 1993. godištu u muškoj konkurenciji Zdravković Stefan je nesrećno izgubio u finalu od takmičara iz Grčke iako je pobedio prošlogodišnjeg prvaka Balkana pa je na kraju osvojio 2.mesto, dok je kod devojaka u 1992. godištu Marković Romana osvojila 3. mesto pobedivši takmičarku iz Makedonije. Kod momaka 1991. godište Mlađen Igor je propustio priliku da osvoji medalju iako je i on u prvom kolu pobedio prošlogodišnjeg prvaka Balkana. Svih četvoro takmičara iz našeg kluba koji su nastupali za reprezentaciju Srbije su generalno dobro odradili takmičenje a nadamo se da ćemo iduće godine ostvariti još bolje rezultate na Balkanskom prvenstvu.

 

Rezultati>>>

 

Slike>>>

 


 

 

Polaganje za učenička zvanja
Beograd , 20.06.2007. godine

Danas je u karate klubu "Arena" održano polaganje za učenička zvanja do zelenog pojasa (3.kyu). Kandidati koji su polagali su pokazali zavidno znanje i zasluženo osvojili viša zvanja. Karate klub "Arena" svima koji su položili najiskrenije čestita i želi im da tako nastave i ubuduće.

 

 

slike sa polaganja >>>

 


 

 

Balkansko prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije

Bukurešt , Rumunija

Krajem juna i početkom jula meseca u Rumuniji će biti održano Balkansko prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije. Na ovom prvenstvu iz našeg kluba će učestvovati 4 takmičara u katama pojedinačno i to :

1. Romić Stefan 1996. godište

2. Zdravković Stefan 1993. godište

3. Marković Romana 1992. godište

4. Mlađen Igor 1991. godište

 

 


 

"Vidovdansko zvono"
Sopot , 16.06.2007. godine


U subotu je u Sopotu održan turnir "Vidovdansko zvono" na kojem je učestvovao i naš klub.Takmičari karate kluba "Arena" su na ovom turniru osvojili 14 medalja od toga 7 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane medalje.Ovo je inače bio poslednji turnir prvog dela sezone u našoj zemlji dok naše najbolje takmičare očekuje još nekoliko međunarodnih takmičenja pre svega Balkansko prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije u Rumuniji krajem juna meseca.

 

Rezultati>>>

 


 

"Karate kup Zemuna"
Beograd , 10.06.2007. godine

U nedelju je u hali "Pinki" održan turnir u organizaciji karate kluba "Zemun". Na ovom turniru takmičari našeg kluba su osvojili ukupno 22 medalje od toga 13 zlatnih, 5 srebrnih i 4 bronzane medalje. Za nekoliko naših takmičara ovo je bio prvi turnir na kome su nastupali. Oni su osvojivši medalje pokazali da na njih u budućnosti možemo najozbiljnije računati dok su iskusniji takmičari potvrdili svoj kvalitet.Takmičarima koji su osvojili svoje prve medalje karate klub "Arena" najiskrenije čestita i želi im da nastave da osvajaju najsjajnija odličja.

 

Rezultati>>>

 


 

Regionalno evropsko prvenstvo

Novi Sad , 09.06.2007. godine

Naše takmičarke Ivana Stepanović i Isidora Milanović u kata timu sa Ðurđijom Srećković na Regionalnom Evropskom šampionatu u Novom Sadu izgubile su od reprezentacije Nemačke u drugom kolu i propustile priliku da osvoje treće mesto.Naime u prvom kolu naše takmičarke su pobedile Bosnu sa 5:0 dok su od Nemica nezasluženo izgubile 4:1.Na ovom šampionatu sudilo je dosta neiskusnih sudija iz drugih zemalja što je po mišljenju mnogih i prouzrokovalo da naše takmičarke ne ostvare bolji rezultat.

 

 


 

Regionalno evropsko prvenstvo

Novi Sad


U subotu 9. juna u Novom Sadu će biti održan 5. Regionalni Evropski šampionat.Na takmičenju će učestvovati po procenama organizatora oko 90 ekipa iz preko 30 evropskih država. Iz našeg kluba na ovom šampionatu će učestvovati dve takmičarke a to su Stepanović Ivana i Milanović Isidora koje nastupaju u kata timu sa Srećković Ðurđijom. Iako su imale malo vremena, devojke su se dosta dobro pripremile i uz malo sreće koja je uvek potrebna mogu da ostvare zapažen rezultat.

 

 


 

"Roda cup 2007"
Beograd , 03.06.2007. godine


"Roda cup 2007" kao poslednja provera za dečije Balkansko prvenstvo protekao je u najboljem mogućem redu.Takmičari našeg kluba ponovo su ostvarili zapažene rezultate.Takođe treba pohvaliti izuzetnu organizaciju turnira koji je sigurno bio najbolje organizovani turnir u našoj zemlji u proteklih nekoliko godina.Na turniru je učestvovalo 85 klubova sa preko 1000 nastupa u katama i borbama.Karate klub "Arena" je na ovom turniru osvojio 19 medalja od toga 5.zlatnih, 6.srebrnih i 8.bronzanih medalja. Kandidati za odlazak na Balkansko prvenstvo iz našeg kluba su pokazali zavidnu formu i sa pravom očekuju poziv selektora za nastup na ovom šampionatu.


Rezultati>>>

 


 

 

Kup Srbije za kadete, juniore i seniore

Beograd , 26.05.2007. godine

U subotu je održan kup Srbije za kadete, juniore i seniore na kome je učestvovalo 68 klubova iz cele Srbije i preko 300 takmičara što je dosta dobar broj imajući u vidu da je sezona pri kraju. Karate klub "Arena" je na ovom turniru osvojio 9 medalja i to tri zlatne,tri srebrne i tri bronzane medalje i u generalnom plasmanu zauzeo 4. mesto dok je u ukupnom plasmanu u katama zauzeo 2. mesto. Takođe treba napomenuti da je na takmičenju uočeno nekoliko neregularnosti a to se pre svega odnosi na konkurenciju seniorki u katama, ali...na kraju ćemo iz ovoga izaći još jači i ovo će nas naterati da još više treniramo i pobeđujemo.


Rezultati>>>

 


 

"Novi Sad open 2007"

Novi Sad , 19.05.2007. godine

"Novi Sad open" kao jedan od kontrolnih turnira za dečije balkansko prvenstvo nije ispunio očekivanja klubova prvenstveno zbog toga što su godišta za takmičare bila spojena pa se nije mogao steći uvid u formu pojedinih takmičara. Na turniru se dešavalo da takmičari koji su bili osvajači medalja u svojim godištima na prvenstvu države izgube u 1.kolu pre svega zato što su imali takav žreb da su se odmah sretali sa starijim takmičarima!? Pored svega navedenog takmičari našeg kluba su imali zapažen uspeh. Osvojene su tri zlatne medalje. Mihajlov German (1999. godište) je i pored toga što je radio sa starijim takmičarima uspeo da osvoji zlatnu medalju kao i Marković Romana (1992. godište) koja je dokazala da joj je mesto među putnicima za balkansko prvenstvo. Na kraju naša najbolja takmičarka Ivana Stepanović je po ko zna koji put pokazala da kod kadetkinja nema konkurenciju u našoj zemlji pa je nadmoćno osvojila zlatnu medalju .

Rezultati>>>

 


 

Kup Beograda za kadete juniore i seniore

Mladenovac, 12.05.2007. godine

U subotu je održan kup Beograda za kadete,juniore i seniore u katama i borbama. Takmičari našeg kluba su ostvarili dobre rezultate i pored nekih u najmanju ruku čudnih sudijskih odluka. Nivo suđenja u katama na ovom takmičenju je bio dosta loš. Ipak našu najbolju takmičarku Ivanu Stepanović to nije omelo da osvoji 2 zlatne medalje u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji u katama. Naši takmičari na ovom kupu osvojili su 3 zlatne, 4 srebrne i 6 bronzanih medalja i sa tim rezultatom pokazali da smo u katama jedan od najboljih klubova u Beogradu. Karate klub "Arena" je u generalnom plasmanu osvojio 3. mesto dok je u ukupnom plasmanu u katama osvojio 1.mesto.


Rezultati>>>


"Trofej Podgorice"

Podgorica, 12.05.2007. godine

Na ovom turniru koji je ujedno imao i kontrolni karakter za takmičare koji će nastupiti na dečijem balkanskom šampionatu takmičari našeg kluba su imali stoprocentan učinak.U kategoriji muške nade 1993.godište Zdravković Stefan je osvojio 1. mesto dok je u kategoriji ženske nade 1992.godište Marković Romana takoðe osvojila 1.mesto. Od naših takmičara po prikazanom rezultatu sa pravom možemo očekivati i uspeh na balkanskom šampionatu koji će biti održan u Rumuniji krajem juna meseca.Treba napomenuti da su još neki takmičari našeg kluba (koji sticajem okolnosti nisu mogli da nastupe na ovom turniru) kandidati za odlazak na balkansko prvenstvo. Tu pre svega mislimo na Mlađen Igora 1991. godište i Romić Stefana 1996. godište u katama pojedinačno.


Rezultati>>>


 

 

Memorijalni turnir "Dušan Rakić- Brajan"

Beograd, 05.05.2007. godine

Ovog vikenda održan je 21. po redu memorijalni turnir "Dušan Rakić Brajan". Takmičenje je održano u hali sportskog društva Radnički na Crvenom krstu. Na turniru je učestvovalo oko 500 takmičara.

 

 

Rezultati>>>

 


 

Prvenstvo Evrope za seniore

Bratislava, 04-06.05.2007. godine

Ovog vikenda održano je seniorsko prvenstvo Evrope u Slovačkom gradu Bratislavi. Na prvenstvu je nastupala i naša takmičarka Ivana Stepanović u konkurenciji kate ekipno. Nažalost ženski kata tim nije imao sreće u žrebu jer su izgubile od Francuskinja koje su bile svetske prvakinje a i na ovom prvenstvu su zauzele 3.mesto. Ipak za naše takmičarke radi vreme jer su sa samo jednom pravom seniorkom izašle na ovo prvenstvo Evrope i ostavile dobar utisak. U timu su pored Ivane Stepanović nastupale i Dragana Rodić i Ðurđija Srećković.

 


 

Prvenstvo Srbije za poletarce,mlađe i starije pionire i nade

Smederevska Palanka, 28-29.04.2007. godine

Ovog vikenda u Smederevskoj Palanci je održano državno prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije.Takmičenje je bilo podeljeno u dva dana. Prvog dana su nastupali poletarci i nade a drugog mlađi i stariji pioniri. Najviše od svih takmičara je pokazao Stefan Zdravković koji je prvog dana nadmoćno osvojio prvo mesto i postao šampion države u kategoriji muške nade 1993. godište. Takmičari Karate Kluba "Arena" su i prvog i drugog dana postigli zapažene rezultate osvojivši 10 medalja i tako se svrstali u red najuspešnijih klubova u Srbiji.

 

Rezultati>>>


 

"Diplomatik open 2007", 21.04.2007. godine

U subotu je u Sopotu održan II turnir "Diplomatik open 2007" na kome su takmičari našeg kluba nastupali u velikom broju i ostvarili zapažene rezultate. Na turniru je učestvovalo preko 600 takmičara a naš klub je proglašen za najuspešniji u generalnom plasmanu sa osvojenih 25 medalja (12 zlatnih,4 srebrne,9 bronzanih medalja). Ovaj turnir je poslužio kao odlična provera za naše takmičare pred prvenstvo države za mlađe uzrasne kategorije koje će se održati narednog vikenda u Smederevskoj Palanci.

 

Rezultati>>>

 


 

Zlatni pojas "Čačka", 14-15.04.2007.godine

Ovog vikenda je po 36.put održan međunarodni tradicionalni karate turnir "Zlatni pojas Čačka". I ove godine "Zlatni pojas Čačka" je bio sigurno najjači i najmasovniji turnir ne samo u našoj zemlji već i na Balkanu. Na turniru je učestvovalo preko 2000 takmičara a karate klub "Arena" je i na ovom takmičenju kao i mnogo puta do sada postigao zapažene rezultate.Na turniru su nastupale reprezentacije Francuske, Grčke, Bugarske, Hrvatske....

 

Rezultati I dan.>>>
Rezultati II dan.>>>

 


<<<Početak