hit counter

Vesti

 

 

 

 

"Noć šampiona"
Mladenovac, 26.12.2009.godine

 

U subotu je u Mladenovcu održan tradicionalni turnir "Noć šampiona" uz učešće preko 500 takmičara. Na ovom turniru nastupilo je i troje naših takmičara a osvojeno je ukupno 4 medalje od toga 3 zlatne i jedna bronzana medalja. U revijalnom delu učešće su uzele i reprezentacije BiH i Srbije za koju je nastupala naša takmičarka Ćirković Isidora u konkurenciji juniorki u borbama.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

"Trbovlje open"
Trbovlje, Slovenija, 19.12.2009.godine

 

U subotu je u Trbovlju (Slovenija) održan 37.međunarodni turnir "Trbovlje open". Na ovom turniru nastupila je kadetska i juniorska reprezentacija Srbije za koju je radila naša takmičarka Ćirković Isidora (borbe) u konkurenciji juniorki -59 kg. Isidora je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila 2.mesto, dok je ekipno osvojila 1.mesto. Ovo je bio jedan od kontrolnih turnira koji je u sklopu priprema za prvenstvo Evrope koje će se održati u februaru 2010.godine u Turskoj (Izmir). 

 

 


 

"Nippon top ten VIII"
Beograd, 13.12.2009.godine

 

Danas je u SC "Voždovac" na Banjici u organizaciji karate kluba "Nippon" održan turnir "Nippon top ten VIII". Na ovom turniru učešće je uzelo preko 300 takmičara iz 37 klubova. Iz našeg kluba na ovom turniru nastupilo je 6 takmičara a osvojeno je ukupno 5 medalja od toga 3 zlatne, 1 srebrna i 1 bronzana medalja. 

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Prvenstvo Srbije za kadete,juniore i mlađe seniore
Kragujevac, 12.12.2009.godine

 

U subotu je u Kragujevcu održano državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Na ovom prvenstvu učestvovalo je 9 naših takmičara a osvojeno je ukupno 4 medalje i to 2 zlatne i 2 bronzane medalje. Klub je zadovoljan nastupom svojih takmičara mada da nije bilo u pojedinim trenucima loših sudijskih odluka ovaj rezultat bi bio još bolji. Veliki deo zasluge za postignute rezultate ide na račun naše dve takmičarke Ćirković Isidore u borbama (prva medalja na prvenstvima države za naš klub u borbama) i Stepanović Ivane u katama koje su osvojile zlatne medalje i dokazale da nemaju premca u državi.

 

Rezultati>>>

Slike>>>


 

"Trofej Obrenovca"
Obrenovac, 06.12.2009.godine

U nedelju je u Obrenovcu održan 21. "Trofej Obrenovca". na ovom turniru učestvovalo je preko 600 takmičara. Iz našeg kluba na ovom turniru učestvovalo je 6 takmičara a osvojeno je ukupno 5 medalja od toga 3 zlatne i 2 srebrne medalje. Ovaj turnir obeležilo je očajno suđenje pojedinih sudija koji su direktno oštetili nekoliko naših takmičara a i iz razgovora sa ostalim trenerima stekao se utisak da i oni nisu zadovoljni suđenjem. Ipak ova priča je već toliko puta ispričana da više nema svrhe baviti se tim stvarima.

 

Rezultati>>>

Slike>>>


 

Školsko prvenstvo Srbije
Novi Sad, 29.11.2009.godine

 

Ponovo najuspešniji.U nedelju je u Novom Sadu u SC "Slana bara" održano Školsko prvenstvo Srbije. Na ovom turniru nastupilo je po slobodnoj proceni oko 300 takmičara a iz našeg kluba učešće je uzelo 13 takmičara. Osvojeno je ukupno 16 medalja od toga 8 zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane medalje.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>


 

Prvenstvo Beograda za kadete,juniore i mlađe seniore
Mladenovac, 29.11.2009.godine

U subotu je u Mladenovcu održano prvenstvo Beograda za kadete, juniore i mlađe seniore. Na ovom prvenstvu učestvovalo je 34 kluba sa preko 250 takmičara a iz našeg kluba učešće je uzelo 10 takmičara. Osvojeno je ukupno 8 medalja od toga 3 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane medalje. U ukupnom plasmanu u katama naš klub je zauzeo 1.mesto dok je u generalnom plasmanu zauzeo 3.mesto. Treba napomenuti još i da je prvu zlatnu  medalju u borbama za naš klub na zvaničnim prvenstvima osvojila Ćirković Isidora (juniorka -59 kg). Odličan rezultat ali i obaveza da i na prvenstvu Srbije pokušamo da ostvarimo dobar rezultat.

 

Rezultati>>>

Novinski članci>>>

 


 

Nova škola karatea u SC "Voždovac"
Beograd, 11.10.2009.godine

Od četvrtka 19.11.2009.godine naš klub otvara novu školu karatea za početnike u sportskom centru " Voždovac" na Banjici. Termini održavanja treninga će biti utorkom od 20-21 h i četvrtkom od 20-21 h. Svi zaineteresovani koji žele da se bave karateom mogu da se jave na telefon 064-58-000-44 a takođe sve informacije vezane za treninge na ovoj lokaciji možete dobiti na ovaj broj. Dođite da vežbamo zajedno i proverite zašto smo jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji.

 

 

 


 

 

Slike o nama za sezonu 2009/10
Beograd, 08.11.2009.godine

U odeljku Galerija možete pogledati slike o nama za novu sezonu 2009/10 god. dok u odeljku Članovi možete pogledati pojedinačne slike naših takmičara i članova.

 

 

 


 

Kup Srbije za poletarce, pionire i nade
Paraćin, 31.10.2009.godine

U Paraćinu je u subotu u hali "7 Juli" održan kup države za mlađe uzrasne kategorije uz učešće preko 500 takmičara iz cele Srbije. Na ovom kupu učestvovalo je i 11 takmičara našeg kluba. Osvojeno je ukupno 16 medalja od toga 3 zlatne, 2 srebrne i 11 bronzanih medalja. U ukupnom plasmanu u katama naš klub je zauzeo 2.mesto dok je u generalnom plasmanu zauzeo 4. mesto.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Polaganje za majstorska zvanja
Beograd, 25.10.2009. godine

Danas je u Beogradu u sali O.Š. "Miloje Pavlović" održano polaganje za majstorska zvanja u organizaciji Beogradskog karate saveza. Ispred komisije koja je bila u sastavu: Dragoslav Stojković, Zoran Vukajlović i Ninoslav Glišić izašla su i dva naša člana Mehmedali Sulejman i Stojanović Milan i položili za majstorsko zvanje - crni pojas 1.dan. Na kraju među troje kandidata koji su bili najbolji i najviše pokazali na polaganju našao se i naš član Mehmedali Sulejman. Karate klub "Arena" od srca čestita svojim članovima na zasluženo osvojenom majstorskom zvanju i želi im sreću u daljem usavršavanju i napredovanju.

 

Novinski članci>>>

 


 

 

"Pljevlja open"
Pljevlja, Crna Gora, 24.10.2009.godine

U subotu je u Pljevljima održan tradicionalni turnir "Pljevlja Open". Na ovom turniru nastupila je naša takmičarka Stepanović Ivana koja je osvojila 2.mesto i srebrnu medalju u konkurenciji seniorki izgubivši u finalu 3:2. I pored toga što nije osvojila zlatnu medalju raduje forma naše takmičarke koja je u poslednje vreme u usponu a koju ćemo tempirati za naredni period i prvenstvo države za mlađe seniore koje će biti održano u novembru.

 

 


 

Northbohemia cup
Češka, 17.10.2009.godine

Danas je u Češkoj održan Northbohemia cup koji ima veliku tradiciju i na kome se iz godine u godinu okupljaju najkvalitetniji takmičari. Na ovom turniru naša takmičarka Ivana Stepanović ostvarila je izuzetan uspeh osvojivši 1.mesto u katama kod seniorki. Ivana je u 1.kolu pobedila domaću takmičarku sa 2:1, u 2.kolu je takođe pobedila takmičarku iz Češke sa 2:1 dok je u 3.kolu pobedila takmičarku iz Slovačke 3:0. U finalnoj borbi pobedila je koleginicu iz reprezentacije Mariju Madžarević sa 3:2. Ostvaren je odličan rezultat ali ovo je i podstrek za Ivanu da nastavi da kvalitetno vežba a rezultati će sigurno biti vidljivi.

 

 


 

"Trofej Beograda"
Beograd, 10.10.2009.godine

U subotu je u Hali sportova na Novom Beogradu održan tradicionalni turnir "Trofej Beograda". Na ovom izuzetno jakom internacionalnom turniru učestvovalo je preko 800 takmičara iz 95 klubova iz 9 zemalja (Francuske, Rusije, Slovenije, Italije, Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije). Karatisti našeg kluba zauzeli su u ukupnom plasmanu u katama 1.mesto sa osvojenih 10 medalja od toga 4 zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane medalje. U svim kategorijama u katama postojao je samo jedan nivo (apsolutni) pa je bilo veoma teško doći do medalje jer su se pored inostranih takmičara  i iz Srbije okupili skoro svi najkvalitetniji takmičari.

 

Rezultati>>>

 


 

Kup Beograda za poletarce, pionire i nade
Obrenovac, 04.10.2009.godine

U nedelju je u Obrenovcu održan Kup Beograda za poletarce, pionire i nade. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 23 kluba iz Beograda sa preko 300 takmičara. Takmičari našeg kluba su zauzeli 2.mesto u ukupnom plasmanu u katama sa osvojenih 20 medalja od toga je 5 zlatnih, 6 srebrnih i 9 bronzanih. Klub je generalno zadovoljan ovim rezultatom mada je on u principu mogao da bude i bolji imajući u vidu kvalitet naših takmičara.Nedostajalo je i malo sportske sreće (žreb je za većinu naših takmičara bio veoma težak), ali to svakako nije opravdanje za pojedine takmičare. 

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Memorijal "Slobodan Vučinić"
Beograd, 26.09.2009.godine

 

U subotu je u Beogradu održan memorijalni turnir "Slobodan Vučinić". Ovaj turnir je održan u "Hali sportova" na Novom Beogradu uz prisustvo 57 klubova i preko 500 takmičara. Sećanje na večitu legendu karate sporta koju su organizovali Slobini prijatelji je bilo na najvišem nivou. Na ovom takmičenju je učešće uzeo i naš klub sa 9 takmičara a osvojeno je ukupno 6 medalja od toga 3 zlatne i 3 bronzane medalje. Takođe treba pozdraviti odličan potez organizatora da smanji učesničke takse (500 din pojedinačno i ekipno) a taj potez je sigurno primer i za ostale klubove da urade sličnu stvar jer će na takmičenjima biti sve manje dece zbog teške ekonomske situacije i prevelikog broja turnira.

 

Rezultati>>>

 

 


 

XIII Beogradska karate revija
Beograd, 20.09.2009.godine

 

U nedelju je u Beo Zoo vrtu održana XIII po redu Beogradska karate revija pod nazivom sportska bajka. Na ovoj reviji predstavilo se 20 najpopularnijih sportova. Organizator takmičenja karate klub "Nippon" i njen domaćin Tanja Petrović potrudili su se da se deca sa ove revije vrate puna lepih utisaka a svi koji su došli u nedelju doneli su sa sobom po paketić namenjen deci bez roditeljskog staranja tako da je ova revija imala i humanitarni karakter. U sklopu XIII Beogradske karate revije održan je i karate turnir najmlađih takmičara (od 2001. do 1998.godišta) na kojem je učešće uzeo i naš klub. U svim kategorijama u katama takmičari našeg kluba su zauzeli 1. mesto i osvojili zlatne medalje. Učestvovalo je 11 naših takmičara a osvojeno je ukupno 8 medalja od toga 4 zlatne,1 srebrna i 3 bronzane medalje.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>


 

Treninzi - kumite (borbe)
Beograd, 14.09.2009.godine

 

Ove nedelje u našem klubu počinje ozbiljnije da se vežba i druga disciplina u karateu - borbe. Naime kao trener u našem klubu ubuduće će biti angažovan Teodor Toša Rajić bivši proslavljeni reprezentativac naše zemlje. Njegovi rezultati kao takmičara dovoljno govore sami za sebe. Osvajao je sve važnije turnire u zemlji i inostranstvu bio Evropski prvak u borbama pojedinačno i ekipno, treće mesto na svetskom prvenstvu, osvajač Balkanskih prvenstava...Ovim angažmanom potvrdili smo da će klub u budućnosti težiti da i u borbama postane jedan od najboljih klubova u državi a sa Sanjom Mihajlović - trenerom u katama i Tošom Rajićem - trenerom u borbama taj cilj ćemo i ostvariti. Pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe,da zajedno vežbamo,družimo se i osvajamo medalje.

 

 


 

Školsko prvenstvo Beograda
Beograd, 12.09.2009.godine

 

Prvo takmičenje u ovoj sezoni proteklo je u znaku našeg kluba. U subotu je u Beogradu u sali Fakulteta za sport održano prvenstvo Beograda za učenike osnovnih i srednjih škola. Na ovom turniru učestvovalo je preko 100 takmičara a takmičari našeg kluba su nastupajući za svoje škole osvojili ukupno 25 medalja od toga 14 zlatnih, 4 srebrne i 7 bronzanih medalja. U ukupnom plasmanu kao i u katama takmičari našeg kluba su zauzeli ubedljivo prvo mesto.

 

Rezultati>>>

 


 

Upis novih članova
Beograd, septembar 2009. godine

 

Karate klub "Arena" će tokom septembra meseca vršiti upis novih članova u karate školu. Pozivamo sve one koji bi želeli da treniraju sa nama i nauče nešto o karateu da nam se jave na telefon 064-383-01-99 ili nas posete. Sala u kojoj treniramo nalazi se na Karaburmi u ulici Mirijevski bulevar 5 A a treninzi za početnike se održavaju ponedeljkom,utorkom i četvrtkom od 19.30 do 20.30. Za sve ostale koji su se već bavili karateom a koji bi želeli da postanu članovi našeg kluba treninzi se održavaju 5 puta nedeljno a termini su različiti u zavisnosti od zvanja. Dođite da trenirate sa najboljima i proverite zašto smo po rezultatima jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji.

 

 


 

Letnje pripreme "Javor 2009"
Javor, 21.08-28.08.2009.godine

 

U proteklih sedam dana na planini Javor na 1000 m nadmorske visine održane su pripreme takmičara našeg kluba. Treninge je vodila Sanja Mihajlović glavni trener u našem klubu.Odlično odrađene pripreme kao i maksimalno zalaganje svih takmičara obeležili su proteklih sedam dana. Pored treninga bilo je vremena i za druženje,šalu...živeli smo zajedno nedelju dana i za to vreme doživeli  dosta lepih trenutaka koje će nam zauvek ostati u sećanjima. Na treninzima je ispravljeno dosta grešaka iz prethodnih perioda. Brzina, snaga, eksplozivnost, skočnost, tehnika...su stvari na koje smo bacili akcenat i u kojima su napredovali svi naši takmičari. Izuzetna gostoljubivost domaćina u hotelu "Javor" pomogla je da ovih nedelju dana prođe kao da smo kod svoje kuće jer su nam maksimalno izašli u susret u svakom pogledu. Takmičari našeg kluba posle svega urađenog na ovim pripremama spremno dočekuju početak sezone koja će biti naporna i duga ali u kojoj ćemo sigurno pokazati žašto smo po rezultatima jedan od najboljih klubova u Srbiji.

 

Slike 1 >>>

Slike 2 >>>

 


 

Treninzi tokom leta
Beograd, 01.07.2009.godine

 

Karatisti našeg kluba i ovog leta će imati priliku da treniraju bez prekida u radu zbog letnjeg raspusta. Kao i svake godine tokom letnjeg raspusta radiće se takozvani kondicioni treninzi ( trčanje -napolju u kombinaciji sa vežbama snage -u sali ) a staviće se takođe i akcenat na poboljšanju karate tehnike. Treninzi se održavaju u terminu od 19 h svakog radnog dana. Karate klub "Arena" će kao ozbiljan klub i ove godine za svoje takmičare održati sedmodnevne pripreme u periodu od 21. do 28. avgusta 2009. godine na planini Javor (1000 m nadmorske visine) gde će se akcenat staviti na tehniku, eksplozivnost, snagu, izdržljivost....i sve ostalo što nam je potrebno da spremni dočekamo novu sezonu koja će biti puna izazova.

 

 


 

Polaganje za zvanja
Beograd, 28.06.2009.godine

 

U nedelju je u sali karate kluba "Arena" održano polaganje za zvanja za članove našeg kluba. 10 kandidata je steklo nova zvanja. Svih kandidati su se dobro spremili za ovo polaganje i zasluženo dobili svoja zvanja. Pored diploma kandidati su na poklon dobili i nove pojaseve.

 

 

 

Slike>>>

 


 

"Vidovdansko zvono"
Mladenovac, 13.06.2009.godine

 

Danas je u Mladenovcu održan tradicionalni turnir "Vidovdansko zvono". Na ovom turniru nastupilo je blizu 400 takmičara iz 31 kluba. Poslednje takmičenje u sezoni 2008/09 donelo nam je prvo mesto u generalnom plasmanu a takođe i u plasmanu u katama (domaćin turnira nije ulazio u izbor). Naši takmičari (njih 7) osvojili su ukupno 10 medalja od toga 8 zlatnih, 1 srebrnu i 1 bronzanu medalju. Osvojen je i veliki pehar čime smo na najbolji način završili sezonu.

 

Rezultati>>>

 


 

"Roda Cup"

Beograd, 06.06.2009.godine

 

U subotu je u Beogradu održan tradicionalni turnir "Roda Cup". Na ovom turniru nastupilo je 10 naših takmičara a osvojeno je ukupno 9 medalja od toga 4 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane medalje. Učešće na ovom kupu uzelo je 59 klubova iz zemlje i inostranstva sa preko 600 takmičara. U ženskoj konkurenciji osvojili smo i pehar za 2.mesto u ukupnom plasmanu u katama.

 

Rezultati>>>

 


 

Kup Srbije za kadete, juniore i seniore
Čačak, 30.05.2009.godine

 

U Čačku je u subotu održan kup Srbije za kadete, juniore i seniore. Na ovom kupu učestvovalo je 6 takmičara iz našeg kluba a osvojeno je isto toliko medalja od toga 1 zlatna, 2 srebrne i 3 bronzane medalje.

 

 

 

Rezultati>>>

 


 

"Novi Sad Open"
Novi Sad, 24.05.2009.godine

 

U nedelju je u Novom Sadu u SC "Slana Bara" održan peti po redu karate turnir "Novi Sad Open". Na ovom turniru učestvovalo je preko 600 takmičara iz 9 zemalja. Takmičari našeg kluba takođe su uzeli učešće na ovom turniru (9 takmičara) a osvojeno je ukupno 11 medalja od toga 4 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane medalje.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Kup Beograda za kadete, juniore i seniore
Beograd, 17.05.2009.godine

 

U nedelju je u Beogradu održan kup Beograda za kadete, juniore i seniore. Na ovom kupu učešće je uzelo 27 klubova sa preko 200 takmičara. Takmičari našeg kluba osvojili su 9 medalja od toga 4 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane medalje. U ukupnom plasmanu u katama osvojili smo 1.mesto dok smo u generalnom plasmanu osvojili 2.mesto.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Memorijal "Dušan Rakić Brajan"
Beograd, 10.05.2009.godine

 

U nedelju je u Beogradu u hali SD "Radnički" na Crvenom krstu održan tradicionalni turnir "Dušan Rakić Brajan". Na ovom turniru učestvovalo je 37 klubova iz Srbije i Crne Gore. Karatisti našeg kluba uzeli su takođe učešće na ovom turniru a osvojeno je ukupno 11 medalja od čega 3 zlatne, 3 srebrne i 5 bronzanih medalja.

 

Rezultati>>>

 


 

Evropsko prvenstvo za seniore
Hrvatska, Zagreb, 08-10.05.2009.godine

 

Proteklog vikenda u Zagrebu je održano prvenstvo Evrope za seniore. Na ovom prvenstvu boje naše zemlje predstavljala je i naša takmičarka Stepanović Ivana u katama ekipno. Kod dama u konkurenciji kata timova učestvovalo je 10 zemalja. Naš tim je imao odličan žreb ali nije uspeo da uzme medalju. U prvom kolu devojke su pobedile ekipu Makedonije sa 4-1, u drugom kolu su pobedile ekipu Belorusije 3-2 dok su za ulazak u finale protiv reprezentacije Nemačke izgubile 5-0 najviše zahvaljujući pogrešnom izboru kate. Propustivši veliku šansu da uđu u finale naše devojke su u repasažu potpuno pale protiv reprezentacije Hrvatske (5-0) što se i očekivalo sa obzirom da su radile protiv domaćina. Najgore od svega je to što se stekao utisak da su devojke i pre odrađenog meča protiv Nemica izgubile i predale polufinale radivši katu Empi (koja svakako nije kata za ulazak u finale EP). Velika prilika je propuštena i ostaje nam da žalimo za njom, a pitanje je kada će nam se takva prilika još jednom ukazati.

 

Slike>>>

 


 

Evropsko prvenstvo za seniore
Zagreb, 08.05-10.05.2009.godine

 

Narednog vikenda u Zagrebu će se održati 44.Evropski šampionat za seniore. Boje naše reprezentacije predstavljaće i naša takmičarka Stepanović Ivana koja će nastupati u katama ekipno. Ovaj šampionat će sigurno predstavljati jedan od najkvalitetnijih Evropskih šampionata u istoriji. Naše takmičarke po rečima selektora za kate očekuju spremne ovo prvenstvo a svi potajno očekujemo lepe vesti iz Zagreba budući da medalja nije nedostižna i ako je za medalju potrebno puno rada (što su devojke ispoštovale maksimalno) ali i malo sportske sreće.

 

 


 

Prvenstvo Srbije za poletarce i pionire
Beograd, 03.05.2009.godine

 

U nedelju je u "Hali sportova" na Novom Beogradu održano državno prvenstvo za poletarce i pionire. Takmičari našeg kluba su ostvarili zapažene rezultate na ovom prvenstvu i pored u pojedinim trenucima lošeg suđenja. Osvojeno je ukupno 16 medalja od čega 6 zlatnih, 3 srebrne i 7 bronzanih medalja. Pokazalo se kao i obično da kod pojedinih sudija nije isčezla želja za "navlačenjem" za pojedine takmičare iz njihovih klubova,regiona...Stara boljka koja će teško da se iskoreni...Realno takmičari našeg kluba trebalo je da osvoje oko 10 zlatnih medalja ali... I pored svega navedenog naši takmičari u oba dana podelili su 1.mesto sa ekipom Mladenovca u ukupnom plasmanu u katama sa istim brojem zlatnih medalja (osam)  ali sa manjim brojem srebrnih medalja. U odnosu na prošlu godinu osvojena je 1 zlatna medalja više što je u svakom slučaju veliki uspeh. A na kraju se sve može svesti u jednu rečenicu : NEĆE NAM MOĆI NIŠTA...JER ĆEMO BITI JOŠ BOLJI I JAČI.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Prvenstvo Srbije za nade
Beograd, 02.05.2009.godine

 

U subotu je u Beogradu u "Hali Sportova" održano prvenstvo Srbije za nade. Na ovom prvenstvu nastupilo je 10 naših takmičara a osvojeno je ukupno 4 medalje od toga 2 zlatne, 1 srebrna i 1 bronzana medalja. Loša organizacija (takmičenje trajalo do 21.30) ali i u pojedinim trenucima loše suđenje obeležili su ovaj turnir.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

"Udine Trophy"
Italija, Udine, 19.04.2009.godine

 

Proteklog vikenda u Italijanskom gradu Udinama održan je tradicionalni turnir "Udine trophy". Na ovom turniru nastupila je i selekcija Beogradskog karate saveza za koju su se takmičili i naši takmičari. Turnir je bio dosta masovan ali i izuzetno kvalitetan jer je okupio oko 600 takmičara iz 10 država. U Udinama su iz našeg kluba nastupili sledeći takmičari : Stojanović Isidora, Marković Aleksandar, Romić Stefan, Jovanović Ana, Stepanović Ivana i Radovanović Mirjana. Što se takmičara našeg kluba tiče osvojeno je ukupno 3 medalje od čega 1 zlatna (Stepanović Ivana -seniorke kate) i 2 bronzane medalje (Stojanović Isidora -1997.god i Radovanović Mirjana -seniorke kate). Takođe u ukupnom plasmanu takmičari BKS su u nekoliko kategorija bili najuspešniji za šta su osvojeni veliki pehari.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>


 

"Zlatni pojas Čačka"
11-12.04.2009.godine

 

Proteklog vikenda u Čačku je održan 38. po redu tradicionalni turnir "Zlatni pojas Čačka". Turnir je bio podeljen u dva dana a učestvovalo je preko 2000 takmičara. Prvog dana turnira nastupili su juniori i seniori dok su drugog dana na programu bile mlađe uzrasne kategorije. U subotu su nastupile 4 naše takmičarke ali nije osvojena medalja (najbliža medalji je bila Stepanović Ivana koja je izgubila u borbi za 3.mesto rezultatom 3:2). Drugog dana takmičenja nastupilo je 11 naših takmičara a osvojeno je ukupno 4 medalje od toga 1 zlatna, 2 srebrne i 1 bronzana medalja. Kao i svake godine takmičari našeg kluba tradicionalno loše prolaze na ovom turniru u čemu imaju udela i oni sami ali i veliki broj loših sudija (na turniru je bilo 10 borilišta a na svakom borilištu po 5 sudija) koji su sudili na ovom takmičenju a iz kvantiteta teško može da se izvuče kvalitet bar što se sudija tiče. Ipak i pored svega nama ostaje da zbijemo redove i da se ne osvrćemo iza nas nego da gledamo napred jer i posle kiše uvek dođe sunce.

 

Rezultati>>>

 


 

"Balaton Cup"
Siofok, 04.-05.04.2009.godine

 

Proteklog vikenda u Mađarskom gradiću Siofoku održan je tradicionalni karate turnir "Balaton Cup". Na ovom turniru učestvovala je selekcija Beogradskog karate saveza za koju su nastupali i takmičari našeg kluba. Ove godine na Balaton Cup-u učešće je uzelo 10 zemalja (Mađarska, Slovenija, Austrija, Kipar, Slovačka, Bugarska, Poljska, Rumunija, Gruzija i Srbija). Takmičenje je bilo na zavidnom nivou što se kvaliteta tiče. Iz našeg kluba na ovom turniru učestvovalo je 5 takmičarki ( Kalezić Dorotea, Gojačić Ema, Stojanović Isidora, Jovanović Ana i Radovanović Mirjana) a osvojeno je isto toliko medalja od toga 2 zlatne, 1 srebrna i 2 bronzane medalje. 

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Prvenstvo Srbije za seniore
Beograd, 28.03.2009.godine

 

U subotu je u Beogradu u "Hali Sportova" održano državno prvenstvo za seniore. Na ovom prvenstvu nastupilo je troje naših takmičara (Jovanović Aleksandra, Stepanović Ivana i Todorović Marko) i ženski kata tim u sastavu ( Bajić Tamara, Krstić Marija i Stepanović Ivana). Osvojeno je dve medalje (ženski kata tim - 2.mesto, Stepanović Ivana - 3.mesto). Generalno gledano klub je zadovoljan rezultatima svojih takmičara jer smo i očekivali dve medalje mada su ove dve medalje mogle biti sjajnije. Naravno...što se tiče suđenja...nije bilo ništa novo. Razni uskoklupski interesi su uticali da prvenstvo prođe onako kako je prošlo sa dosta kvalitetnih takmičara koji su kući otišli nezadovoljni suđenjem.

 

Slike>>>

 


 

Izveštaji sportskih listova
Beograd, 23-25.03.2009.godine

 

U delu Novinski članci na našem sajtu možete pogledati izveštaje sportske štampe o rezultatima naših takmičara na prvenstvu Beograda za poletarce, pionire i nade koje je održano prethodnog vikenda.

 

 


 

Prvenstvo Beograda za poletarce i pionire
Beograd, 22.03.2009. godine

 

U nedelju je u "Hali sportova" na Novom Beogradu održano prvenstvo Beograda za poletarce i pionire. Na ovom prvenstvu učestvovalo je 27 klubova iz Beograda sa preko 250 takmičara. Takmičari našeg kluba su u generalnom plasmanu u katama osvojili 1.mesto a takođe su i u ukupnom plasmanu osvojili nadmoćno 1.mesto. Osvojeno je ukupno 23 medalje od toga 11 zlatnih, 5 srebrnih i 7 bronzanih medalja. U protekla dva dana na prvenstvima Beograda za poletarce, pionire i nade takmičari našeg kluba su osvojili ukupno 33 medalje od toga 15 zlatnih, 7 srebrnih i 11 bronzanih medalja što je u odnosu na prošlu godinu (9 zlatnih, 5 srebrnih i 11 bronzanih) znatno bolji rezultat što nam je iz godine u godinu cilj. Ovaj rezultat nas sigurno neće poneti nego ćemo se za državno prvenstvo spremiti još bolje i dokazati da smo jedan od najkvalitetnijih klubova u katama u državi.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Prvenstvo Beograda za nade
Beograd, 21.03.2009.godine

 

U subotu je u hali SD "Radnički" na Crvenom krstu održano prvenstvo Beograda za nade. Na ovom prvenstvu učestvovao je 31 klub sa preko 250 takmičara. Takmičari našeg kluba su na ovom prvenstvu zauzeli 1.mesto u generalnom plasmanu u katama dok smo u ukupnom plasmanu zauzeli 3. mesto sa osvojenih 10 medalja od kojih 4 zlatne, 2 srebrne i 4 bronzane medalje.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Memorijalni turnir "Đura Prokić"
Sopot, 15.03.2009. godine

 

U nedelju je u Sopotu održan memorijal "Đura Prokić". Ovaj turnir je obeležila izuzetna posećenost gde je učestvovalo 50 klubova sa preko 900 takmičara. Takmičari našeg kluba su na ovom turniru zabeležili odlične rezultate osvojivši 20 medalja od toga 5 zlatnih, 6 srebrnih i 9 bronzanih medalja. Dobra organizacija, solidno suđenje ali i mnogobrojne nagrade privukli su i ove godine veliki broj takmičara na ovaj turnir koji iz godine u godinu postaje sve kvalitetniji i na kome naš klub sa zadovoljstvom učestvuje.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 

 


 

Prvenstvo Beograda za seniore
Beograd, 14.03.2009. godine

 

Danas je u hali sportova na Novom Beogradu održano prvenstvo Beograda za seniore u katama i borbama. Na ovom prvenstvu učestvovalo je blizu 100 takmičara. Prvenstvo je obeležilo izuzetno mali broj takmičara ali i loše suđenje pojedinih sudija koje svoje odluke nisu prilagodili novim pravilima. U katama smo kao i obično bili najbolji (podelili 1.mesto u ukupnom plasmanu sa još jednim klubom). U seniorskoj konkurenciji kod dama već nekoliko godina unazad primat drži naša takmičarka Stepanović Ivana koja je i ovog puta nadmoćno osvojila 1.mesto. Kod devojaka ekipno smo podbacili jer smo u najmanju ruku očekivali finale (osvojili dva 3.mesta) ali to će sigurno biti znak za naš tim da se trgne i na prvenstvu države ostvari rezultat koji se od njih očekuje.

 

Rezultati>>>

 


 

"Deca Evrope"
Beograd, 07.03.2009. godine

 

U subotu je u Beogradu u hali "Voždovac" održan sada već tradicionalni karate turnir "Deca Evrope" u organizaciji karate kluba "Evropa". Na ovom turniru učestvovalo je 30 klubova iz nekoliko zemalja (Slovenija, Rumunija, BiH, Crna Gora, Srbija). Takmičari našeg kluba su ostvarili zapažen rezultate na ovom takmičenju. Osvojeno je ukupno 12 medalja od toga 7 zlatnih, 2 srebrne i 3 bronzane medalje. Osvojili smo i veliki pehar za 3.mesto u ukupnom plasmanu a u disciplini kata smo na kraju zauzeli 1.mesto.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

"Trofej Zvezdare"
Beograd, 01.03.2009. godine

 

U nedelju je u hali SD "Radnički" na Crvenom krstu održan turnir  "Trofej Zvezdare". Na "Trofeju Zvezdare" učestvovao je 21 klub sa preko 250 takmičara. Naš klub je učestvovao na ovom turniru sa 10 takmičara a osvojeno je ukupno 10 medalja od toga 5 zlatnih , 2 srebrne i 3 bronzane medalje. Osvojen je i veliki pehar kao nagrada za osvojeno 3. mesto u ukupnom plasmanu.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

 

"XIV Internacionalni trofej Dunava"
Novi Sad, 21.02.2009.godine

 

U subotu je u Novom Sadu u sportskom centru "Vojvodina" održan "XIV Internacionalni trofej Dunava". Na ovom turniru učestvovalo je preko 100 takmičara iz  4 zemlje ( Rumunija, BiH, Slovenija i Srbija ) koji su bili podeljeni u tri kategorije ( nade, kadeti i seniori ). Iz našeg kluba učestvovale su 3 takmičarke (seniorke) u katama pojedinačno. Takmičile su se Stepanović Ivana, Jovanović Aleksandra i Radovanović Mirjana. Finala su održana u 17 časova a u finalu je nastupila i naša takmičarka Stepanović Ivana koja je na kraju zauzela 2. mesto i osvojila srebrnu medalju.

 

 


 

"Kup Vazduhoplovca 2009"
Beograd, 15.02.2009.godine

 

U nedelju je u Beogradu održan "Kup Vazduhoplovca 2009". Na ovom turniru je učestvovalo 66 klubova sa preko 500 takmičara. Naš klub je na ovom turniru nastupio sa 13 takmičara a osvojeno je ukupno 11 medalja od toga 4 zlatne, 5 srebrnih i 2 bronzane medalje.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

"Sretenje 2009"
Aranđelovac, 07.02.2009.godine

 

U subotu je u Aranđelovcu održan tradicionalni karate turnir "Sretenje 2009" uz prisustvo blizu 400 takmičara iz cele Srbije. Na ovom turniru učešće je uzeo i naš klub sa 5 takmičara. Osvojeno je ukupno 6 medalja od toga 4 zlatne, 1 srebrna i 1 bronzana medalja.

 

 

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

 

"MB mawashi kup"
Beograd, 01.02.2009. godine

 

Danas je u Hali sportova na Novom Beogradu održan "MB mawashi kup". Ovo je bio prvi turnir u ovoj godini na kome su nastupali takmičari našeg kluba. Na ovom turniru nastupilo je 24 kluba iz Rumunije,Slovenije i Srbije a iz našeg kluba učešće na ovom turniru uzelo je 10 takmičara. Osvojeno je ukupno 10 medalja od toga 5 zlatnih, 4 srebrne i 1 bronzana medalja. Takođe u ukupnom plasmanu smo zauzeli 3.mesto i osvojili veliki pehar.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Zimske pripreme "Zlatar 2009"
Zlatar, 10.01.-17.01.2009.godine

 

Od 10. do 17. januara na Zlataru u hotelu "Panorama" održane su pripreme takmičara našeg kluba. Ove pripreme su poslužile dobro za predstojeći deo polusezone gde naše takmičare očekuje dosta domaćih i međunarodnih turnira. Na Zlataru je pored treninga bilo vremena za druženje, sankanje i skijanje, kupanje na bazenu... Sve u svemu takmičari koji su prisustvovali ovim pripremama spremno dočekuju prestojeće turnire.

 

Slike 1 >>>

Slike 2 >>>

Slike 3 >>>


 

Karate klub "Arena" u 2008.godini
Beograd

 

Takmičari karate kluba "Arena" su i u prošloj 2008.godini postigli izvanredne rezultate na takmičenjima. Učestvovali smo na domaćim i internacionalnim turnirima, regionalnim i državnim prvenstvima i kupovima ali i na balkanskim i evropskim prvenstvima. U 2008.godini osvojeno je ukupno 478 medalja od toga 186 zlatnih, 110 srebrnih i 182 bronzane medalje. Ostvarili su nam se i neki davni snovi - preselili smo se u nove prostorije na Karaburmi (Ul. Mirijevski bulevar br.5 a) i imamo salu na raspolaganju 24 h za naše takmičare. Ostaje nam samo da još više radimo a rezultati tog rada će se sigurno videti na kraju godine kada ćemo kao i sada da kažemo da smo po rezultatima jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji.

 

 

 

 

 

 

......................2008.godina ......................

 

......................2007.godina ......................