hit counter

Vesti

 

 

 

Karate klub "Arena" svim svojim članovima i prijateljima želi srećnu i uspešnu novu 2011.godinu i čestita im predstojeće praznike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Polaganje za zvanja
Beograd, 24.12.2010.godine

 

U petak je u sali našeg kluba održano polaganje za zvanja u karateu koje se po tradiciji održava pred kraj godine. Kandidati koji su polagali su veoma ozbiljno shvatili ovo polaganje i pokazali se u veoma dobrom svetlu. Treba posebno pohvaliti kandidate koji su polagali za beli i žuti pojas jer ako ovako nastave očekuje ih svetla budućnost u karateu dok su ostali koji su polagali za viša zvanja dokazali da zaslužuju stečena zvanja. Svim kandidatima koji su položili klub čestita od srca i želi im uspešnu karijeru u karate sportu.

 

Slike>>>

 

 


 

 

„Nippon fest“
Beograd, 18.12.2010.godine

 

U subotu je u sali OŠ „Karađorđe“ održan „Nippon fest“ u okviru koga je održano međuklupsko takmičenje. Na ovom turniru prevashodan cilj bio je druženje a učestvovala su deca od 2004. do 1998. godišta. Organizovana je promocija knjige „Nippon raste sa Vama“, razne radionice a bio je tu i Deda Mraz. Učestvovalo je preko 200 takmičara. Iz našeg kluba učestvovalo je 9 takmičara a osvojeno je isto toliko medalja od toga 6 zlatnih, 2 srebrne i 1 bronzana medalja. Pojedinim takmičarima je ovo bio prvi turnir na kome su nastupali i po svemu prikazanom očekuje ih svetla budućnost u karateu.

 

Rezultati>>>

 

 


 

 

Prvenstvo Srbije za kadete,juniore i mlađe seniore
Novi Sad, 11.12.2010.godine

 

U subotu je u Novom Sadu održano državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Na ovom prvenstvu nastupilo je blizu 600 takmičara a takmičenje se odvijalo na 7 borilišta. Iz našeg kluba učešće su uzele 3 takmičarke ( Jovanović Marija, Stepanović Ivana i Ilinčić Tamara). Jovanović Marija je u prvom kolu pobedila a zatim izgubila u 2.kolu i završila takmičenje u konkurenciji mlađih seniorki. Stepanović Ivana je osvojila nadmoćno 1.mesto u konkurenciji mlađih seniorki dok je Ilinčić Tamara u konkurenciji kadetkinja pobedila u prvom kolu, zatim izgubila u drugom kolu a kasnije u repasažu za 3.mesto pobedila jedan meč a u drugom izgubila i tako zauzela 7.mesto.

 

 

 


 

 

“Božićni turnir“
Trnava, Slovačka, 05.12.2010.godine

 

U Slovačkom gradu Trnavi održan je 29. Božićni karate turnir. Na ovom turniru učestvovala je i selekcija Beogradskog karate saveza za koju je nastupila i naša takmičarka Ivana Stepanović. Ivana je osvojila srebrnu medalju a ovaj turnir je bio odlična provera pred nastupajuće Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore koje će se održati u Novom Sada u februaru.

 

 

 


 

 

Prvenstvo Beograda za kadete,juniore i mlađe seniore
Mladenovac, 28.11.2010.godine

 

Danas je u Mladenovcu održano Prvenstvo Beograda za kadete, juniore i mlađe seniore. Takmičenje se odvijalo na četiri tatamija a učestvovalo je blizu 300 takmičara. Iz našeg kluba učestvovalo je četvoro takmičara a osvojeno je 2 medalje od toga 1 zlatna i 1 bronzana medalja. U konkurenciji mlađih seniorki naša takmičarka Ivana Stepanović osvojila je nadmoćno 1.mesto pobedivši sve rivalke sa 5:0. U istoj konkurenciji naša takmičarka Marija Jovanović osvojila je bronzanu medalju. Na dohvat ruke nam je bila i još jedna medalja ali je naša takmičarka Tamara Ilinčić u repasažu izgubila za 3.mesto.

 

 

 


 

 

Polaganje za zvanja
Beograd, 26.11.2010.godine

 

Danas je u sali Karate kluba „Arena“ održano polaganje za prva zvanja. Svi članovi su uspešno prebrodili prepreku i zasluženo položili za svoje zvanje u karateu. Ovo je bilo polaganje za drugu grupu polaznika karate škole (prva grupa je polagala u oktobru mesecu) čime smo zaokružili period namenjen za upoznavanje sa karate veštinom. Ovo je bila generalna proba koja je poslužila kao uvertira za polaganje za žuti pojas. Imajući u vidu kvalitet prikazan na polaganju naše članove ukoliko budu uporni i istrajni kao i do sada očekuje svetla budućnost u karateu. Za prvo zvanje položili su: Prodanović Miloš, Jovanović Ana, Svorcan Jovana, Svorcan Mihailo, Karanović Katarina i Mitrović Vesna.

 

 

Slike>>>

 

 


 

 

Kup Srbije za poletarce,pionire i nade
Beograd, 14.11.2010.godine

 

Danas je u Beogradu u Hali Sportova održan Kup države za mlađe uzrasne kategorije.Takmičenje se odvijalo na 6 tatamija a po slobodnoj proceni učestvovalo je oko 500 takmičara. Iz našeg kluba učešće je uzelo 6 takmičara a osvojeno je ukupno 6 medalja od toga 2 zlatne, 1 srebrna i 3 bronzane medalje. Odličan nastup i rezultat naših takmičara imajući u vidu da su u pojedinim godištima do borbi za medalju morali da prođu po četiri kola. Današnjim nastupom takmičari su pokazali kako se bori za boje svog kluba i mi im od srca čestitamo za ostvarene rezultate.

 

Rezultati>>>

 

 


 

Svetsko prvenstvo za seniore
Beograd, 27-31.10.2010.godine

 

Protekle nedelje u Beogradu u hali „Arena” održano je Svetsko prvenstvo za seniore uz učešće 1260 takmičara iz 88 zemalja. Najmasovnije Svetsko prvenstvo do sada okupilo je najkvalitetnije takmičare današnjice. Na ovom prvenstvu učestvovala je i naša takmičarka Ivana Stepanović u katama ekipno. Devojke su u prvom kolu bile slobodne a nakon toga pobedile selekciju Indije sa 5:0. U trećem kolu sastale su se sa Svetskim šampionkama selekcijom Japana i pretrpele poraz od 5:0 a nakon toga u repasažu pobedile selekciju Makaoa 5:0. U subotu su po mnogima nezasluženo izgubile od selekcije Italije sa 4:1 i na kraju zauzele 5. mesto što je ipak dobar rezultat imajući u vidu kvalitet ostalih takmičara. Ostaje žal za medaljom koja je bila na dohvat ruke ali devojke su pokazale da se na njih može najozbiljnije računati u budućnosti i ako ostanu na okupu na sledećem Evropskom prvenstvu možemo očekivati zapažene rezultate. 

 

Slike>>>

 

 


 

Upis novih članova
Beograd, oktobar 2010.godine

 

 

Karate klub „Arena“ tokom oktobra meseca vršiće upis novih članova u karate školu. Treninzi se održavaju u Sportskom centru „Voždovac“ na Banjici ul. Crnotravska 4, a upis se vrši svakog radnog dana od 20 h. Upis i treninzi u karate školi su besplatni a bliže informacije možete dobiti na tel. 062/ 851-00-34. Pozivamo sve zainteresovane bez obzira na godine starosti da nam se jave. Dođite da vežbate sa nama i proverite zašto smo jedan od najkvalitetnijih klubova u Srbiji.

 

 

 

 


 

 

Svetsko prvenstvo za seniore
27-31.10.2010.godine

 

Počev od naredne srede pa do kraja nedelje u Beogradskoj hali „Arena“ održaće se 20. Svetsko prvenstvo za seniore u karateu. Ove godine očekuje se rekordan broj takmičara (preko 1000) a kvalitet će sigurno biti na vrhunskom nivou . Na ovom prvenstvu nastupiće i naša takmičarka Ivana Stepanović u katama ekipno. Ovim putem pozivamo sve članove i ljubitelje karatea da dođu i pomognu svojim navijanjem da ženski kata tim ostvari što bolji rezultat na Svetskom prvenstvu. Ivana će sa svojim timom nastupati nakon svečanog otvaranja (17 h) oko 18 h. Ne propustite jedinstvenu priliku da vidite najbolje svetske takmičare na jednom mestu. Dođite u Arenu.

 

 

 


 

 

„Vitez kup“
Beograd, 24.10.2010.godine

 

U nedelju je u Beogradu održan „Vitez kup“. Na ovom turniru učešće je uzelo preko 500 takmičara. Iz našeg kluba nastupilo je troje takmičara a osvojeno je 4 zlatne medalje. Takmičenje se odvijalo na 6 tatamija a treba istaći i pohvaliti veoma dobru organizaciju.

 

 

Rezultati>>>

 

 


 

 

 

„Noć šampiona“
Mladenovac, 17.10.2010.godine

 

U nedelju je u Mladenovcu održan tradicionalni turnir „Noć šampiona“. Na ovom turniru nastupilo je blizu 300 takmičara a turnir se odvijao na 3 tatamija. Iz našeg kluba nastupilo je dvoje takmičara a osvojeno je isto toliko medalja od toga 1 zlatna i 1 srebrna medalja. U revijalnom delu nastupio je i ženski seniorski kata tim reprezentacije Srbije za koji nastupa i naša takmičarka Stepanović Ivana. Ovo je bila jedna od poslednjih provera pred Svetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu krajem ovog meseca. Devojke su pokazale zavidan kvalitet i nadamo se da će nas obradovati lepim vestima sa Svetskog prvenstva.

 

Rezultati>>>

 

 


 

 

Polaganje za zvanja
Beograd, 14.10.2010.godine

 

U sali našeg kluba u SC „Voždovac“ održano je polaganje za prva zvanja u karateu. Svi kandidati su uspešno prebrodili prvu lestvicu u karateu a po svemu prikazanom očekuje ih svetla budućnost što se karatea tiče. Za svoje prvo zvanje položili su : Mitrović Ivan, Vasović Teodora, Ristić Relja, Šćepanović Mia, Popović Aleksa i Vukanić Miloš. Karate klub „Arena“ svima čestita i nadamo se da će i dalje nastaviti da vredno treniraju.

 

 

 


 

 

Kup Beograda poletarce, pionire i nade
Obrenovac, 10.10.2010.godine

 

Danas je u Obrenovcu održan Kup Beograda za mlađe uzrasne kategorije. Takmičenje se odvijalo na 3 tatamija uz učešće po slobodnoj proceni oko 300 takmičara. Iz našeg kluba na ovom turniru učestvovalo je 9 takmičara a osvojeno je ukupno 8 medalja od toga 1 zlatna, 3 srebrne i 4 bronzane medalje i što se tiče rezultata naših takmičara možemo biti zadovoljni mada uvek može i mora bolje. Ovo je bio kvalifikacioni turnir za kup države koji će se održati u novembru mesecu.

 

Rezultati>>>

 


 

 

U subotu je u Austrijskom gradu Salzburgu održan turnir Zlatne lige jedan od najprestižnijih turnira u Evropi. Na ovom turniru učestvovala je i naša takmičarka Ivana Stepanović u katama ekipno. Ženski kata tim koji je ujedno i tim reprezentacije Srbije osvojio je 5.mesto. Ovo je bio jedan u nizu turnira na kojem su devojke nastupale i na kojima će nastupati da bi se što bolje pripremile za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu krajem ovog meseca.

 

 

 


 

 

Trofej Beograda“
Beograd, 02-03.10.2010.godine

 

Ovog vikenda u Hali Sportova na Novom Beogradu održan je tradicionalni turnir „Trofej Beograda“. U dva dana na turniru je učestvovalo preko 1000 takmičara iz Francuske, Italije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Irana, BiH, Makedonije, Hrvatske, Rusije, Slovenije, Bugarske, Crne Gore i Srbije. Izuzetno kvalitetan turnir na kome su posebno seniori mogli da provere svoju formu pred Svetsko prvenstvo. Prvog dana (subota) na programu su bila takmičenja za kadete,juniore,ml. seniore i seniore. Iz našeg kluba u subotu je nastupala Stepanović Ivana koja je uzela 2 zlatne medalje u katama pojedinačno za mlađe seniorke i sa reprezentativnim timom u katama ekipno. Drugog dana (nedelja) na programu su bila takmičenja za mlađe uzrasne kategorije. Iz našeg kluba učestvovalo je 7 takmičara a osvojeno je ukupno 8 medalja od toga 3 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane medalje.

 

Rezultati>>>

 

 


 

 

“Bijeljina Open”
Bijeljina, BiH, 19.09.2010.godine

 

U nedelju je u Bijeljini održan turnir “Bijeljina open”. Na ovom turniru učestvovala je i seniorska reprezentacija Srbije u katama za koju je nastupala i naša takmičarka Ivana Stepanović a sve u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo  koje će se održati krajem oktobra meseca u Beogradu. Ženski kata tim u sastavu Ivana Stepanović, Dunja Žeravić i Ana Kanjuh osvojila je nadmoćno 1.mesto.

 

 

 


 

 

„Trofej Srbije – Slobodan Vučinić“
Beograd, 18.09.2010.godine

 

U subotu je u Beogradu održan turnir „Trofej Srbije – Slobodan Vučinić“. Na ovom turniru po slobodnoj proceni nastupilo je oko 400 takmičara. Iz našeg kluba učešće je uzelo 9 takmičara. Prvi turnir u novoj sezoni za mlađe uzrasne kategorije pretvorio se u farsu koja će se još dugo prepričavati. Karate federacija Srbije je obavestila klubove da je ovo bio kontrolno-izborni turnir za Balkansko prvenstvo ali samo dan nakon ovog turnira odlučeno je da većina dece koja su bila u užem krugu reprezentacije (na spisku su bili i takmičari našeg kluba) i nastupala na ovom turniru ne ode na Balkansko prvenstvo. Nakon ovoga svaki komentar je suvišan a jedino što nam ostaje je nada da se ovo više nikada neće ponoviti.   

 

 

 


 

„Croatia open“
Hrvatska, Rijeka, 11.09.2010.godine

 

Danas je u Rijeci održan turnir „Croatia open“, turnir sa dugogodišnjom tradicijom. I ove godine ovaj turnir je okupio veoma kvalitetne takmičare iz okolnih zemalja a nastupila je i reprezentacija Srbije u seniorskoj konkurenciji. U sastavu kata tima Srbije nastupila je i naša takmičarka Stepanović Ivana. Devojke su pobedom u finalu nad domaćom selekcijom osvojile zlatnu medalju. Ovo je bio jedan od kontrolnih turnira pred Balkansko prvenstvo a sve to u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo koje će biti održano krajem oktobra u Beogradu.

 

 


 

Letnje pripreme
Javor, 19-26.08.2010.godine

 

Od 19. do 26. avgusta na planini Javor iznad Ivanjice na 1000 m nadmorske visine održane su pripreme takmičara karate kluba “Arena”. Treniralo se 3 puta dnevno (jedan kondicioni i dva treninga u sali) ali je takođe bilo i vremena za druženje,zabavu...a svake večeri takmičari su imali rekreativno sportske aktivnosti i zabavni program. Pojedini takmičari su imali i dodatni trening u izuzetno opremljenoj teretani. Prikazana je velika želja za napretkom i sve zadatke koje su dobili od trenera takmičari su sproveli u delo. Na treninzima se radilo na poboljšanju kondicije, tehnike, snage, eksplozivnosti, skočnosti...Treba takođe napomenuti da su nam ljudi u hotelu „Javor” u svakom smislu izašli u susret i svojom gostoljubivošću doprineli da ove pripreme proteknu na najbolji mogući način. Nakon ovih veoma uspešnih priprema po mišljenju trenera novu sezonu koja počinje od septembra dočekujemo spremni za vrhunske rezultate.

 

Slike>>>

Novinski članci>>>

 


 

Svetsko studentsko prvenstvo
Podgorica, 16-18.07.2010.godina

 

Proteklog vikenda u Hali „Morača“ u Podgorici održano je Svetsko studentsko prvenstvo. Na ovom prvenstvu nastupala je i naša takmičarka Stepanović Ivana u katama ekipno.  Osvojena je bronzana medalja koja predstavlja veliki uspeh za našu takmičarku ali i za naš klub. Sve čestitke Ivani, Dunji i Ani od karate kluba „Arena“.

 

 

 

 


 

Svetsko studentsko prvenstvo
Podgorica, 15-18.07.2010.godine

 

U Podgorici će se u periodu od 15. do 18. jula u hali „Morača“ održati Svetsko studentsko prvenstvo. Na ovom izuzetno jakom prvenstvu učestvovaće većina takmičara koji će nastupati i u Beogradu na Svetskom prvenstvu u oktobru a ovo takmičenje će im biti odlična provera. Očekuje se veliki broj zemalja i zavidan kvalitet takmičara. Na ovom prvenstvu nastupaće i naša takmičarka Ivana Stepanović u katama ekipno.

 

 


 

Treninzi tokom leta
Beograd, 20.06.2010.godine

 

Karate klub „Arena“ je kao ozbiljan klub i ove godine omogućio svojim takmičarima da i tokom leta imaju treninge. Treninzi će se tokom leta održavati u SC „Voždovac“ na Banjici i to svakim radnim danom. Radiće se kondicioni treninzi u kombinaciji sa povremenim karate treninzima gde će se akcenat staviti na ispravljanju ručne i nožne tehnike, skočnosti, eksplozivnosti, snazi... Završena je jedna veoma uspešna sezona za naš klub a tokom leta ćemo se dobro pripremiti i pokušati da sledeća bude još uspešnija.

 

 


 

Kup Srbije za kadete,juniore,mlađe seniore i seniore
Beograd, 12.06.2010.godine

 

U “Hali Sportova” na Novom Beogradu danas je održan kup države za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore. U nehumanim uslovima zbog vrućine po slobodnoj proceni učestvovalo je oko 500 takmičara a iz našeg kluba učešće je uzelo dvoje takmičara. Osvojena je jedna bronzana medalja i nju je osvojio Mlađen Igor u katama pojedinačno u kategoriji mlađih seniora.

 

 


 

„Roda kup“
Beograd, 05.06.2010.godine

 

Danas je u Hali sportova na Novom Beogradu održan turnir „Roda kup“. Na ovom turniru okupilo se oko 500 takmičara a takmičenje se odvijalo na 4 tatamija. Iz našeg kluba učešće je uzelo 5 takmičara a osvojeno je ukupno 7 medalja od toga 3 zlatne, 1 srebrna i 3 bronzane medalje. Ovo je bio jedan od poslednjih turnira u ovoj takmičarskoj godini.

 

Rezultati>>>

 

 


 

Regionalno Evropsko prvenstvo
Varšava, Poljska, 29-30.05.2010.godine

 

Proteklog vikenda u Varšavi je održano regionalno prvenstvo Evrope. Na ovom prvenstvu učešće je uzelo 129 ekipa iz 59 regiona iz 23 zemlje. Ženska kadetsko- juniorska ekipa Beogradskog karate saveza u borbama za koju je nastupala i naša takmičarka Ćirković Isidora osvojila je 1.mesto pobedivši u finalu ekipu Vojvodine. Na putu do finala pobeđene su ekipe Turske, Madrida i Uže Srbije.

 

 


 

Kup Beograda za kadete,juniore,ml.seniore i seniore
Beograd, 22.05.2010.godine

 

U subotu je u Hali Sportova na Novom Beogradu održan kup Beograda za kadete,juniore,mlađe seniore i seniore. Na ovom kupu učešće je uzelo 39 klubova sa preko 200 takmičara. Iz našeg kluba učestvovalo je 4 takmičara a osvojena je jedna srebrna medalja i to u konkurenciji seniorki kate ekipno (Jovanović Aleksandra, Jovanović Marija, Kalem Zorana).

 

 


 

Dunav kup - „Novi Sad Open”
Novi Sad, 15-16.05.2010.godine

 

Proteklog vikenda održan je nacionalni turnir Dunav kup – “Novi Sad Open”. U subotu su na programu bila takmičenja u seniorskoj konkurenciji dok je u nedelju održano takmičenje u ostalim uzrasnim kategorijama. U oba dana učestvovalo je preko 1000 takmičara a treba napomenuti da je organizacija turnira bila veoma loša. Iz našeg kluba na ovom turniru učestvovalo je petoro takmičara a osvojeno je 5 medalja od toga 2 srebrne i 3 bronzane medalje.

 

Rezultati>>>

 


 

Memorijal „Dušan Rakić Brajan“
Beograd, 06.05.2010.godine

 

U subotu je u Beogradu u hali SD „Radnički“ na Crvenom krstu održan memorijal „Dušan Rakić Brajan“. Na ovom turniru učestovalo je 43 kluba sa preko 350 takmičara. Iz našeg kluba učešće je uzelo dvoje takmičara koji su osvojili isto toliko medalja i to 1 zlatnu i 1 bronzanu medalju.

 

Rezultati>>>

 


 

Prvenstvo Srbije za pionire
Mladenovac, 02.05.2010.godine

 

U Mladenovcu je u nedelju održano državno prvenstvo za pionire. Na ovom prvenstvu učestvovalo je 108 klubova sa preko 500 takmičara. Iz našeg kluba na ovom prvenstvu učešće je uzelo 7 takmičara a osvojeno je ukupno 11 medalja od toga 4 zlatne, 2 srebrne i 5 bronzanih medalja. Ubedljivo smo osvojili prvo mesto u ukupnom plasmanu u katama i dokazali da smo po rezultatima u samom vrhu karatea u Srbiji. Čestitamo svim takmičarima na izvanrednim rezultatima koje su postigli na ovom prvenstvu i želimo im da tako nastave i u budućnosti.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Grand Prix Hradec Kralove i Udine karate trophy
24-25.04.2010.godine

 

Proteklog vikenda takmičari našeg kluba su nastupali na veoma jakim međunarodnim turnirima u Češkoj i Italiji. U Češkoj je održan kvalitetan turnir Grand Prix Hradec Kralove na kome je nastupilo preko 1000 takmičara. Na ovom turniru nastupila je kompletna kadetska i juniorska reprezentacija Beogradskog karate saveza koju uskoro očekuje Regionalno Evropsko prvenstvo krajem maja meseca u Poljskoj. Za selekciju BKS-a nasupila je i naša takmičarka Ćirković Isidora koje je osvojila 3 medalje u borbama od toga 2 zlatne i 1 bronzanu medalju. Isidora je zlatne medalje osvojila u kategoriji juniorki pojedinačno (-59 kg) i ekipno dok je u apsolutnoj kategoriji osvojila bronzanu medalju. U nedelju je u Udinama održan karate turnir Udine karate trophy na kome je nastupilo preko 600 takmičara. Na ovom takođe izuzetno jakom turniru iz našeg kluba nastupilo je dvoje takmičara i to Cakić Ana ( borbe - kadetkinja +54 kg) i Stojanović Milan (kate seniori). Ana je tesno izgubila meč za 3.mesto dok je Milan takmičenje završio u eliminacijama.

 

 

 


 

Prvenstvo Srbije za poletarce i nade
Mladenovac, 17.04.2010.godine

 

U subotu je u Mladenovcu održano državno prvenstvo u kategoriji poletaraca i nada. Nastupilo je preko 500 takmičara iz cele Srbije. Iz našeg kluba na ovom prvenstvu učestvovalo je 6 takmičara a osvojeno je ukupno 2 medalje od toga 1 zlatna i 1 bronzana medalja. Zlatnu medalju osvojio je u borbama Marković Aleksandar (1997.god -55 kg) dok je u katama Stojanović Isidora (1997.god) osvojila bronzanu medalju u apsolutnom nivou.

 

Slike>>>

 


 

"Zlatni pojas"
Čačak, 10-11.04.2010.godine

 

Proteklog vikenda u Čačku je održan 39-ti "Zlatni pojas" Čačka. Na ovom turniru u oba dana učestvovalo je preko 1300 takmičara. Iz našeg kluba učestvovalo je 8 takmičara a osvojeno je 3 medalje od toga 1 srebrna i 2 bronzane medalje. Turnir je bio masovno posećen a učešće su uzele i Španija, Nemačka, Slovenija, Bugarska, BiH, Crna Gora, Makedonija, Hrvatska.. sa svojim takmičarima. 

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

 

"Ilidža Open"
Sarajevo, BiH, 27.03.2010.godine

 

U subotu je na Ilidži održan turnir "Ilidža open 2010" na kome je učestvovalo oko 700 takmičara. Beogradski karate savez je na ovom turniru nastupao u okviru priprema za regionalno Evropsko prvenstvo za kadete i juniore koje će se održati krajem maja u Poljskoj. Za selekciju BKS-a nastupala je i naša takmičarka Ćirković isidora u konkurenciji junioki -59 kg borbe. Isidora je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila prvo mesto a između ostalog je pobedila i takmičarku iz BiH koja je na prethodnom EP osvojila 3.mesto. U ekipnoj konkurenciji kod devojaka za koju je nastupala Isidora osvojeno je takođe prvo mesto. Ovo je bila odlična priprema za regionalno prvenstvo i sigurno je da ekipa BKS-a tamo neće igrati epizodnu ulogu nego će jurišati na jednu od medalja.

 

Novinski članci>>>

 


 

 

Prvenstvo Srbije za seniore
Niš, 27.03.2010.godine

 

U subotu je u Nišu održano državno prvenstvo za seniore. Takmičari našeg kluba osvojili su 2 medalje. Ženski seniorski tim osvojio je nadmoćno prvo mesto pobedivši u finalu Partizan sa 4-1 dok je u konkurenciji devojaka naša takmičarka Ivana Stepanović osvojila 3 mesto i bronzanu medalju. U muškoj kategoriji smo imali i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji kvalitet i šansu za medalju ali nismo uspeli da ostvarimo taj cilj i u narednom periodu ćemo se potruditi da unapredimo rad sa muškim delom ekipe. Generalno gledano zadovoljni smo rezultatima naših takmičara iako naravno uvek može bolje i više.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

Novinski članci>>>

 


 

 

Prvenstvo Beograda za poletarce,pionire,nade i seniore
Beograd, 20-21.03.2010.godine

 

Proteklog vikenda u Hali sportova na Novom Beogradu održano je prvenstvo Beograda za mlađe uzrasne kategorije i seniore. Prvog dana (subota) na programu je bilo takmičenje u katama na kome je učešće uzelo 28 klubova sa preko 300 takmičara dok su drugog dana (nedelja) na programu bile borbe a učešće je uzelo 34 kluba sa preko 200 nastupa. Takmičari našeg kluba osvojili su prvog dana ukupno 18 medalja od toga 6 zlatnih, 7 srebrnih i 5 bronzanih medalja dok smo drugog dana imali jednog takmičara (Marković Aleksandar - 1997 god. -55 kg) koji je osvojio zlatnu medalju. Takmičenje se u oba dana odvijalo na 5 tatamija. Opšti utisak je što se tiče prvog dana kada su na programu bile kate da je suđenje bilo loše jer realno Beograd nema kvalitetnih sudija u katama za 5 borilišta što je proizvelo da se ponovo pojave stare bolesti u vidu uskoklupskih interesa, raznih prijateljstva itd... koje su uticale da dosta kvalitetnih takmičara ne ostvari rezultate koje realno zaslužuju. Drugog dana što se tiče suđenja bilo je za nijansu bolje ali ni to ne odaje neki optimizam za buduća takmičenja.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

Novinski članci>>>

 


 

"Trofej Zvezdare"
Beograd, 07.03.2010.godine

 

U nedelju je u Beogradu u hali SD "Radnički" održan turnir "Trofej Zvezdare". Na ovom turniru učestvovalo je preko 30 klubova sa oko 400 takmičara. Iz našeg kluba na ovom turniru učestvovalo je 4 takmičara a osvojeno je ukupno 6 medalja i to 2 zlatne, 2 srebrne i 2 bronzane medalje. Ovo je bio poslednji turnir pred prvenstvo Beograda za mlađe uzrasne kategorije i seniore koje će se održati 20-21 marta u Hali sportova na Novom Beogradu.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Memorijalni turnir "Đura Prokić"
Sopot, 28.02.2010.godine

 

U nedelju je u Sopotu održan memorijal "Đura Prokić". Na ovom turniru učestvovalo je preko 600 takmičara a takmičenje se odvijalo na 6 tatamija. Dobra organizacija i korektno suđenje ali i veliki broj takmičara obeležili su ovaj turnir. Iz našeg kluba na ovom turniru učestvovalo je 5 takmičara a osvojeno je isto toliko medalja od toga 2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzana medalja.

 

Rezultati>>>

 


 

"Deca Evrope"
Beograd, 27.02.2010.godine

 

U Beogradu je u subotu u SC "Voždovac" održan turnir "Deca Evrope". Učešće je uzelo 32 kluba sa preko 300 takmičara a iz našeg kluba učestvovalo je 5 takmičara. Osvojeno je ukupno 6 medalja od toga 4 zlatne, 1 srebrna i 1 bronzana medalja. Takmičari našeg kluba su pokazali zavidnu formu i opravdali očekivanja pred nastupajuća prvenstva.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

"MB mavashi kup"
Beograd, 21.02.2010.godine

 

U Beogradu je danas u Hali sportova održan drugi po redu "MB mavashi kup". Na ovom turniru učestvovalo je 43 kluba sa preko 300 takmičara. Iz našeg kluba na ovom turniru učešće je uzelo 9 takmičara a osvojeno je ukupno 6 medalja od toga 3 zlatne, 1 srebrna i 2 bronzane medalje. Treba napomenuti još i da je naša takmičarka Ćirković Isidora za osvojeno 1.mesto u konkurenciji juniorki borbe -60 kg kao nagradu dobila mobilni telefon.

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

Evropsko prvenstvo za kadete,juniore i mlađe seniore
Turska, Izmir, 05-07.02.2010.godine

 

Proteklog vikenda u Turskom gradu Izmiru održano je Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Takmičenje je trajalo tri dana a odvijalo se na 6 tatamija. Drugog dana na tatami je izašla i naša takmičarka Ćirković Isidora u konkurenciji borbe juniorke -59 kg. Isidora na svom debitantskom nastupu na Evropskim prvenstvima nije imala sreće u žrebu. U prvom kolu je bila slobodna dok je u drugom radila meč sa veoma kvalitetnom takmičarkom iz Francuske koja je kasnije ušla u finale Evropskog prvenstva. U prvom repasažnom meču protivnica joj je bila takmičarka iz Belgije aktuelna svetska prvakinja i u tom meču Isidora je izgubila 1-0. Bez obzira na rezultat Isidora je pokazala da u budućnosti od nje možemo očekivati vrhunske rezultate.

 

 


 

Vitez kup Srbije
Beograd, 31.01.2010.godine

 

U nedelju je u Hali sportova na Novom Beogradu održan treći po redu Vitez kup Srbije. Na ovom turniru nastupilo je preko 600 takmičara a iz našeg kluba učešće je uzelo 9 takmičara. Osvojeno je ukupno 7 medalja od toga 2 zlatne, 4 srebrne i 1 bronzana medalja a rezultat bi sigurno bio i povoljniji da sudije nisu direktno oštetile nekoliko naših takmičara.

 

 

Rezultati>>>

Slike>>>

 


 

 

Evropsko prvenstvo za kadete,juniore i mlađe seniore
Turska, Izmir, 05-07.02.2010.godine

 

U Turskoj će se ove godine održati 37. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Na ovom prvenstvu boje Srbije braniće i naša takmičarka Ćirković Isidora (borbe) u pojedinačnoj kategoriji (juniorke -59 kg). Isidora će nastupiti u subotu 6. februara u 13.30 h a polazak za Izmir je planiran za utorak 2. februara.

 

 

 


 

 

 

......................2009.godina......................

 

......................2008.godina ......................

 

......................2007.godina ......................