hit counter

Vesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Polaganje za zvanja
Beograd, 28.12.2011.godine

U sredu je u sali našeg kluba održano tradicionalno polaganje za zvanja. Kandidati koji su polagali su veoma ozbiljno shvatili ispit i pred komisijom dokazali da su zaslužili zvanja za koja su položili. Iza nas je jedna veoma uspešna godina jer smo održali nivo kvaliteta treninga kao i rezultata a pored toga zadržali smo epitet jednog od najkvalitetnijih klubova u Srbiji koji je prepoznatljiv. Kandidati koji su izašli na ovo polaganje za zvanja daju nam veru da ćemo i dalje beležiti zapažene rezultate kako u trenažnom tako i u takmičarskom smislu. I na kraju...“POBEDA PRIPADA NAJUPORNIJIMA“...

 

Kandidati koji su položili za viša zvanja:

Andrić Mihailo
Šponja Dušan
Marković Matija
Kodžopeljić Nadica
Bošković Uroš
Baškot Vojin
Sandić Stefan
Nedeljković Petar
Vasović Teodora
Lassine Cisse
Šikić Vuk
Mitrović Vesna
Šćepanović Mia
Karanović Katarina
Prodanović Miloš
Đukić Mateja
Đuriček Andrej
Đorđević Aleksandar
Jerko Marija
Šponja Lazar

 

 

Slike>>>

 

 


 

„Nippon top ten“
Beograd, 18.12.2011.godine

Bolji kraj polusezone takmičari našeg kluba nisu mogli ni da požele. U nedelju je u SC „Voždovac“ na Banjici u organizaciji karate kluba „Nippon“ održan tradicionalni turnir „Nippon top ten“. Uz učešće blizu 300 takmičara turnir je otvorio njegova ekselencija, ambasador Japana u Srbiji g-din Toshio Tsunozaki. Organizator turnira Tanja Petrović potrudila se da i ove godine pored zabavnog programa dovede i Deda Mraza koji se družio sa decom i delio poklone što je obradovalo najmlađe takmičare. Iz našeg kluba na ovom turniru učestvovalo je 15 takmičara a osvojeno je ukupno 16 medalja od toga 9 zlatnih, 5 srebrnih i 2 bronzane medalje. U ukupnom plasmanu zauzeli smo 2. mesto dok smo u generalnom plasmanu u katama zauzeli ubedljivo 1.mesto.

 

 

Rezultati >>>

Slike>>>

 

 


 

Prvenstvo Srbije za kadete,juniore i mlađe seniore
Gornji Milanovac, 11.12.2011.godine

U nedelju je u Gornjem Milanovcu u Sportskoj hali „Breza“ održano državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Na ovom prvenstvu koje je po ocenama mnogih bilo najjače u proteklih nekoliko godina učestvovalo je preko 600 takmičara iz 93 kluba. Iz našeg kluba učestvalo je četvoro takmičara a osvojena je jedna bronzana medalja u kategoriji kate pojedinačno za mlađe seniorke. Medalju za naš klub osvojila je zasluženo Jovanović Marija koja je najbolji primer da se upornost i rad na kraju uvek isplate. Treba pomenuti i ostale tri takmičarke Ilinčić Tamaru, Perendić Katarinu i Stojanović Isidoru koje nisu došle do borbe za medalju ali su dostojno reprezentovale naš klub a u budućnosti sigurno možemo i od njih da očekujemo zapažene rezultate. Na kraju...nastavili smo tradiciju da se ni sa jednog domaćeg takmičenja na kome smo učestvovali od osnivanja kluba nismo vratili bez osvojene medalje. 

 

 

Slike>>>

 

 


 

„Trofej Obrenovca“
Obrenovac, 04.12.2011.godine

Danas je u Obrenovcu održan tradicionalni turnir „Trofej Obrenovca“. Na ovom turniru učestvovalo je preko 450 takmičara iz cele Srbije. Iz našeg kluba na ovom turniru učestvovalo je 6 takmičara a osvojeno je ukupno 5 medalja od toga 2 zlatne, 1 srebrna i 2 bronzane medalje. Suđenje u katama je bilo veoma loše na ovom turniru gde su nam pojedini takmičari oštećeni ali generalno gledano zadovoljni smo nastupom naši takmičara.

 

 

Rezultati >>>

Slike>>>

 

 


 

Prvenstvo Beograda za kadete,juniore i mlađe seniore
Beograd, 27.11.2011.godine

U nedelju je u „Hali sportova“ na Novom Beogradu održano regionalno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore uz učešće preko 100 takmičara. Takmičenje se odvijalo na dva borilišta a iz našeg kluba učestvovalo je sedam takmičara a osvojeno je ukupno pet medalja od toga 2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzana medalja.

 

 

 

Rezultati >>>

Slike>>>

 


 

„Ljubljana open“
Slovenija, Ljubljana, 26.11.2011.godine

U subotu je u Ljubljani održan veliki internacionalni turnir „Ljubljana open“ uz učešće preko 700 takmičara iz nekoliko zemalja (Nemačka, Ukrajina, Hrvatska, BiH...). Na ovom turniru za Karate savez Beograda nastupili su naš takmičar Baškot Vojin u konkurenciji 2004.god. u katama pojedinačno kao i trener u našem klubu Stepanović Ivana u konkurenciji seniorki kate pojedinačno. Vojin nije imao sreće u žrebu jer je u 1.kolu izvukao i izgubio od najtežeg protivnika koji je kasnije osvojio zlatnu medalju. Bez obzira na sve pred Vojinom je ukoliko nastavi da trenira lepa takmičarska karijera. Ivana se u konkurenciji seniorki (15 takmičarki) bukvalno prošetala do zlatne medalje pobedivši ubedljivo sve protivnice.

 

 

Slike>>>

 


 

Školsko prvenstvo Srbije
Beograd, 20.11.2011.godine

Danas je u Hali Sportova na Novom Beogradu održano Školsko prvenstvo Srbije za osnovne i srednje škole. Na ovom prvenstvu  učestvovalo je blizu 700 takmičara iz preko 170 škola širom Srbije. Prvenstvo se odvijalo na šest borilišta a takođe treba napomenuti da se učesnička taksa za ovom takmičenje nije plaćala. Iz našeg kluba učestvovalo je 17 takmičara a osvojeno je ukupno 19 medalja od toga 6 zlatnih, 5 srebrnih i 7 bronzanih medalja. Odličan rezultat naših takmičara na ovom prvenstvu i sve čestitke.

 

 

Rezultati >>>

Slike>>>

 

 


 

Kup Srbije za poletarce,pionire i nade
Paraćin, 12.11.2011.godine

U subotu je u Paraćinu održan Kup Srbije za poletarce, pionire i nade. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 73 kluba sa preko 600 takmičara. Iz našeg kluba učešće je uzelo sedam takmičara a osvojena je jedna zlatna medalja koju je osvojila Jerko Marija u kategoriji pionirki u katama pojedinačno. Rezultat naših takmičara je sigurno mogao da bude bolji ali je nažalost manje više očekivan sa obzirom da smo se u Paraćinu pojavili desetkovani zbog bolesti skoro polovine takmičara koji su se kvalifikovali. Nama ostaje da još bolje i kvalitetnije treniramo a sigurni smo da ćemo svoju snagu dokazati na narednim takmičenjima.

 

 

Slike>>>

 

 


 

 

„Jesenji kup Zemuna“
Beograd, 06.11.2011.godine

U nedelju je u Hali Pinki u Zemunu održan međuklupski turnir „Jesenji kup Zemuna“. Na ovom turniru učestvovalo je petoro naših takmičara a osvojeno je ukupno 5 zlatnih medalja. Zlatne medalje osvojili su Baškot Vojin, Đuriček Andrej,  Đukić Mateja, Prodanović Miloš i Perendić Katarina.

 

 

 

Slike>>>

 

 


 

 

Polaganje za zvanja
Beograd, 28.10.2011.godine

Juče je u sali našeg kluba održano polaganje za početnička zvanja. Članovi našeg kluba koji su nedavno naučili prve poteze u karateu pokazali su zavidno znanje,umeće i želju za daljim napredovanjem i položili za svoja prvo zvanje u našem sportu. Ukoliko i dalje nastave sa predanim radom pred njima će biti lepa budućnost . Talenat ali pre svega rad biće ključni faktor za njihov dalji razvoj u čemu će im treneri našeg kluba svesrdno pomoći i usmeriti ih na prave staze.  Naš klub kao i treneri čestitaju svima koji su položili a to su: Berković Ognjen, Gardašević Luka, Bićanin Bojan, Jovanović Anastasija, Kodžopeljić Nadica, Bošković Uroš, Šponja Dušan i Marković Matija.

 

 

Slike>>>

 

 


 

 

Upis novih članova i tokom oktobra

Beograd, oktobar 2011.godine

Karate klub „Arena“ tokom oktobra meseca vršiće upis novih članova u karate školu. Treninzi se održavaju u Sportskom centru „Voždovac“ na Banjici ul. Crnotravska 4, a upis se vrši svakog radnog dana od 20 h. Upis i treninzi u karate školi su besplatni a bliže informacije možete dobiti na tel. 062/ 851-00-34. Pozivamo sve zainteresovane bez obzira na godine starosti da nam se jave. Dođite da vežbate sa nama i proverite zašto smo jedan od najkvalitetnijih klubova u Srbiji.

 

 

 

 


 

 

„Vitez kup“
Beograd, 23.10.2011.godine

U Beogradu je u nedelju održan tradicionalni turnir „Vitez kup“ na kome je učestvovalo približno 400 takmičara. Takmičenje se odvijalo na 5 borilišta a iz našeg kluba učestvovalo je 14 takmičara. Osvojeno je ukupno 16 medalja od toga 13 zlatnih i 3 srebrne medalje. U ukupnom plasmanu u katama osvojili smo prvo mesto i pehar dok smo u generalnom plasmanu bili drugi i za to takođe dobili veliki pehar. Sve čestitke takmičarima našeg kluba a nadamo se da će sa sličnim rezultatima nastaviti i u budućnosti.

 

 

Rezultati >>>

Slike>>>

 

 


 

 

Kup Beograda za poletarce,pionire i nade
Beograd, 16.10.2011.godine

U nedelju je u „Hali sportova“ na Novom Beogradu održan Kup Beograda za poletarce, pionire i nade. Na ovom takmičenju koje je kvalifikaciono za Kup Srbije učestvovalo je oko 200 takmičara iz 19 Beogradskih klubova. Takmičenje se odvijalo na 2 tatamija a opšti je utisak da je organizacija takmičenja bila na najvišem nivou. Iz našeg kluba na ovom Kupu učestvovalo je 11 takmičara a osvojeno je 8 medalja od toga 4 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzana medalja.

 

 

Rezultati >>>

Slike>>>

 

 


 

 

„Dečiji kup prijateljstva“
Novi Sad, 09.10.2011.godine

U Novom Sadu je proteklog vikenda održan tradicionalni turnir „Dečiji kup prijateljstva“. Na ovom turniru nastupali su i naši najmlađi takmičari Baškot Vojin i Đuriček Andrej. U njihovoj kategoriji (2004.god - kate) nastupilo je 23 takmičara. Vojin je posle nekoliko dobijenih mečeva uspeo da uđe u finale i osvoji srebrnu medalju dok je Andreju za korak izmakla medalja (izgubio u četvrtfinalu).

 

 

 


 

 

„Beogradski pobednik“
Beograd, 01.10.2011.godine

Proteklog vikenda u organizaciji Karate saveza Beograda u Hali „Sport eko“ održan je tradicionalni turnir „Beogradski pobednik“. Na ovom turniru nastupilo je blizu 500 takmičara iz 6 zemalja i to iz Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Srbije. Takmičenje se odvijalo na 5 borilišta a ono što posebno treba istaći je izuzetna organizacija ovog prestižnog turnira. Takmičari našeg kluba osvojili su ukupno 14 medalja od toga 1 zlatnu, 7 srebrnih i 6 bronzanih medalja. Ovo je bila odlična provera naših takmičara pred Kup Beograda koji će se održati 16.oktobra.

 

 

 

Rezultati >>>

Slike>>>

 

 


 

 

Balkansko prvenstvo
Kipar, Larnaka, 23-25.09.2011.godine

Protekle nedelje u Kiparskom gradu Larnaki održano je Balkansko prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije kao i za kadete, juniore i mlađe seniore. Na ovom prvenstvu nastupilo je 9 zemalja sa blizu 500 takmičara. Takmičenje se odvijalo na 4 tatamija. Prvog dana takmičenja na tatami je u prepodnevnim časovima izašla i naša takmičarka Marija Jerko u katama pojedinačno za 2000.godište. Žreb nije odavao utisak optimizma jer se Marija u 1.kolu susrela sa „domaćom” takmičarkom iz Grčke. I pored pristrasnosti sudija (taj meč je od petoro sudija sudilo dvoje sudija sa Kipra) Marija je uspela da pobedi svoju protivnicu sa 3-2. U drugom i trećem kolu redom su padale takmičarke iz Crne Gore i još jedna takmičarka iz Grčke koje je Marija pobedila sa 5-0. U finalu koje se odvijalo u popodnevnim časovima Marija je dobila takmičarku iz Makedonije sa 3-2 i tako osvojila zlatnu medalju. Karate klub „Arena” čestita svojoj takmičarki na izvanrednom rezultatu. Da bi došla do zlatne medalje Marija je prošla kroz nekoliko ciklusa priprema kako u klubu tako i u reprezentaciji a ovo je samo pokazatelj da se trud, zalaganje i upornost na kraju uvek isplate. Još jednom sve čestitke na ostvarenom uspehu.

 

 

Novinski članci >>>

 


 

 

Balkansko prvenstvo
Kipar, Larnaka, 23-25.09.2011.godine

Narednog vikenda u Kiparskom gradu Larnaki održava se Balkansko prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije, kadete, juniore i mlađe seniore. Na ovom prvenstvu nastupaće i naša takmičarka Jerko Marija u katama pojedinačno za 2000.godište. Broj takmičara iz našeg kluba bi sigurno bio veći sa obzirom da je još nekoliko takmičara bilo na užem spisku reprezentacije ali zbog finansijskih poteškoća nisu bili u mogućnosti da idu. Marija će svoj nastup imati u petak oko 16 h a prognozirati bila kakav rezultat bilo bi nezahvalno jer je ovo najmlađe godište koje ove godine nastupa na Balkanskom prvenstvu tako da će protivnice biti velika nepoznanica. Ipak, potajno se nadamo medalji ali kao i uvek potrebno je da se poklopi mnogo stvari da bi se došlo do cilja. Očekujemo lepe vesti u petak popodne i nadamo se najboljem a sigurni smo da će Marija dati sve od sebe.

 

 

 


 

Sportska bajka
Beograd, 17.09.2011.godine

U subotu je u Beogradskom Zoo vrtu u organizaciji Tanje Petrović i karate kluba „Nippon” održana Sportska bajka. U okviru Sportske bajke pored dobrog druženja održan je i revijalni turnir najmlađih na kome su učestvovali i naši takmičari. Iako je cilj bio promocija našeg sporta treba napomenuti da su naši takmičari osvojili 6 medalja od toga 3 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu medalju. Ulaz u Zoo vrt i taksa za takmičenje se nisu plaćali a jedino što je bilo obavezno je da svi donesu po jedan paketić koji bi sami napravili  za decu bez roditeljskog staranja. Na kraju...treba odati veliko priznanje Tanji Petrović za izuzetnu organizaciju sa obzirom da su sva deca otišla kući sa lepim utiscima.   

 

 

Rezultati >>>

 

Slike>>>

 

 


 

Letnje pripreme „Javor 2011“
Kušići, 19-26.08.2011.godine

Protekle nedelje na planini Javor održane su pripreme našeg kluba. Nedelju dana smo živeli,trenirali,družili se...Ove pripreme protekle su u znaku kvalitetnih treninga koji su omogućili takmičarima da se dobro pripreme za novu sezonu u kojoj nas očekuju veliki izazovi. Treniralo se tri puta dnevno od toga jedan jutarnji kondicioni trening i dva treninga na kojima se vežbao karate. Akcenat je stavljen na poboljšanju tehnike (ručne i nožne),brzinu,eksplozivnost,skočnost,izdržljivost...i sve ono što je po mišljenju trenera našeg kluba Sanje Mihajlović neophodno za dobre rezultate u sezoni koja je pred nama. Pored treninga bilo je vremena i za druženje pa verujemo da će ove pripreme ostati svima koji su na njima učestvovali u lepom sećanju. 

 

 

Slike>>>

 

 


 

Peti rođendan karate kluba „Arena“
Beograd, 04.08.2011.godine

4. avgusta karate klub „Arena“ je proslavio mali jubilej...pet godina postojanja. Za ovih pet godina marljivim i predanim radom treneri našeg kluba stvorili su stabilan klub koji je izazivao respekt gde god da se pojavio sa svojim takmičarima. Naši takmičari osvojili su u ovom periodu 1701 medalju od toga 705 zlatnih, 416 srebrnih i 580 bronzanih medalja. Osvajali smo medalje na prvenstvima i kupovima Beograda, Srbije raznim domaćim i međunarodnim turnirima ali i na Balkanskim, Evropskim i Svetskim prvenstvima što je za pet godina sasvim dovoljno da možemo da se podičimo da smo jedan od najkvalitetnijih klubova u Srbiji. Takođe na državnim prvenstvima za mlađe uzrasne kategorije nekoliko godina smo po rezultatima u vrhu kao najuspešniji klub u državi. U narednom periodu cilj kluba je da sve ovo podignemo na još viši nivo a uz pomoć svojih takmičara ovaj cilj ćemo i ostvariti.

 

 

 


 

Nacionalni kamp
Topola, Oplenac, 23-29.07.2011.god

Proteklog vikenda u Topoli na Oplencu održan je Nacionalni kamp na kome su učestvovale i dve takmičarke iz našeg kluba Kikanović Andrea i Gojačić Ema. Naše takmičarke su na ovom kampu pokazale da selektor i treneri reprezentacije mogu najozbiljnije računati na njih za buduće akcije a krajnji cilj je Balkanski šampionat za mlađe uzraste koji će se održati krajem septembra na Kipru. U najuži krug reprezentativnih kandidata bi po rezultatima i kvalitetu trebalo da uđe još nekoliko naših takmičara koji iz objektivnih razloga nisu bili u mogućnosti da učestvuju na kampu ali će sigurno biti prisutni na narednom okupljanju. Na kampu su pored redovnih treninga takmičari imali i testiranje koje su obavili stručnjaci iz Republičkog zavoda za sport a na kome su naše takmičarke pokazale zavidne rezultate. Na kraju kampa održano je polaganje za majstorska zvanja na kome je jedan od trenera u našem klubu Jelena Petrović položila za majstorsko zvanje crni pojas 2.DAN.

 

 

Slike>>>

 

 


 

Treninzi tokom leta
Beograd, 25.06.2011.godine

Tokom letnjeg perioda Karate klub „Arena“ je svojim članovima omogućio da treniraju kako bi spremno dočekali početak nove sezone. Treninzi će se obavljati u sali našeg kluba (elementi karatea, vežbe snage, ispravljanje tehnike, poboljšanje skočnosti, eksplozivnost...) dok će se kondicioni treninzi obavljati napolju na trim stazi u Banjičkoj šumi koja se nalazi pored SC „Voždovac“. Pozivamo sve članove kao i one koji to nisu da nam se pridruže na treninzima i spremno dočekaju početak nove sezone.

 

 

 


 

Polaganje za majstorska zvanja
Beograd, 19.06.2011.godine

Večeras je na Novom Beogradu pred komisijom Beogradskog karate saveza održano polaganje za majstorska zvanja. Naš član Nikola Pavlović uspešno je položio za majstorsko zvanje CRNI POJAS – 1.DAN. Svi članovi i treneri karate kluba „Arena“ čestitaju Nikoli na zasluženo osvojenom crnom pojasu.

 

 

 

 

 

 


 

„Roda kup“
Beograd, 11.06.2011.godine

Proteklog vikenda u „Hali Sportova“ na Novom Beogradu održan je turnir „Roda kup“. Na ovom turniru učestvovalo je 43 kluba sa preko 600 takmičara. Iz našeg kluba učešće je uzelo 7 takmičara a osvojeno je isto toliko medalja od toga 3 zlatne i 4 srebrne medalje. Treba napomenuti da su neki od naših takmičara prvi put izašli na tatami i osvojili svoje prve medalje. Karate klub „Arena“ svim našim takmičarima koji su učestvovali na ovom turniru čestita i želimo im da nastave krupnim koracima ka cilju da jednog dana postanu vrhunski takmičari.

 

 

Rezultati >>>

 

Slike>>>

 


 

Polaganje za zvanja
Beograd, 08.06.2011.godine

U sredu je u sali našeg kluba održano polaganje za zvanja od 4. kyu-a do 1.kyu-a. Kandidati koji su polagali za pomenuta zvanja su veoma ozbiljno shvatili ovaj ispit i po svemu prikazanom zaslužili pojaseve za koje su polagali. Vrednim vežbanjem u proteklom periodu dokazali su da pored dobrih rezultata na takmičenjima mogu kvalitetno da se spreme i za druge izazove koji ih očekuju. Sledeći kandidati su položili za zvanja:

 

Mitrović Ivan – crveni pojas (4.kyu)
Mitrović Vesna – crveni pojas (4.kyu)
Prodanović Miloš – crveni pojas (4.kyu)
Svorcan Jovana – crveni pojas (4.kyu)
Svorcan Mihailo – crveni pojas (4.kyu)
Šćepanović Mia – crveni pojas (4.kyu)
Karanović Katarina – crveni pojas (4.kyu)
Đukić Mateja – crveni pojas (4.kyu)
Perendić Katarina – plavi pojas (2.kyu)
Šponja Lazar – plavi pojas (2.kyu)
Ognjenović Petar – plavi pojas (2.kyu)
Stojaković Marko – plavi pojas (2.kyu)
Milošević Marija – braon pojas (1.kyu)
Stefanović Nađa – braon pojas (1.kyu)
Parezanović Nikola – braon pojas (1.kyu) 

 

 

Slike>>>

 


 

Regionalno Evropsko prvenstvo
Turska, Ankara, 04-06.06.2011.godine

Veliko priznanje za našeg trenera Jelenu Petrović. Naime ovog vikenda u glavnom gradu Turske, Ankari održano je Regionalno prvenstvo Evrope  u sklopu koga je održano polaganje za sudijska zvanja. Jelena je položila za Evropsko sudijsko zvanje u katama (judge B) i na ovaj način dokazala svoj kvalitet kao sudije koji traje dugi niz godina. Sve čestitke Jeleni i nadamo se da će tim stopama nastaviti i u budućnosti.

 

 


 

Polaganje za zvanja
Beograd, 30.05.2011.godine

U ponedeljak je u sali našeg kluba održano polaganje za žuti pojas. Kandidati koji su polagali pokazali su da su zasluženo osvojili svoje pojaseve i da se na njih  može ozbiljno računati u narednom periodu a što se kluba tiče sigurni smo po svemu prikazanom da nećemo morati da brinemo za budućnost i da neki novi klinci stasavaju u buduće vrhunske takmičare. Sledeći kandidati su položili za žuti pojas - 5. kyu:

Jevtović Sofija
Jevtović Vasilije
Šikić Vuk                             
Baškot Vojin
Stevanović Milica
Nedeljković Petar
Višnjić Vuk
Jovanović Aleksa
Bojović Marko
Sandić Stefan
Kitanović Nikola
Šijaković Ognjen

 

Po svemu prikazanom na ovom polaganju najviše se istakao Đuriček Andrej koji je položio za crveni pojas (uslovno). Karate klub „Arena” svim kandidatima čestita na položenim zvanjima i nadamo se da će nastaviti da vežbaju vredno kao i do sada.

 

 

Slike>>>

 

 


 

Kup Srbije za kadete,juniore,mlađe seniore i seniore
Kragujevac, 29.05.2011.godine

U nedelju je u Hali „Park“ u Kragujevcu održan kup države za kadete,juniore,mlađe seniore i seniore. Na ovom kupu učestvovalo je oko 600 takmičara iz cele Srbije. Takmičenje se odvijalo na pet borilišta. Iz našeg kluba nastupilo je dvoje takmičara. U juniorskoj konkurenciji naša takmičarka Ilinčić Tamara osvojila je bronzanu medalju dok je u seniorskoj konkurenciji naš takmičar Dimitrijević Borivoje izgubio u četvrtfinalu.

 

 


 

Kup Beograda za kadete,juniore,mlađe seniore i seniore
Mladenovac, 22.05.2011.godine

U subotu je u sportskoj hali u Mladenovcu održan Kup Beograda za kadete,juniore,mlađe seniore i seniore. Na ovom kupu učestvovalo je blizu 200 takmičara a taj broj bi sigurno bio i veći da zbog političkih nesuglasica između Beogradskog karate saveza i Karate federacije Srbije pojedini klubovi nisu bojkotovali ovo takmičenje. Iz našeg kluba na ovom kupu učestvovalo je pet takmičara a osvojene su ukupno dve medalje i to 1 srebrna i 1 bronzana medalja. Broj medalja bi sigurno bio i veći da sudije nisu svojim odlukama upropastile kompletno takmičenje....ali to je već stvar određenih struktura u Beogradskom savezu sa kojima će morati da se pozabave.

 

Rezultati >>>

 

Slike>>>

 


 

„Novi Sad open“
Novi Sad, 15.05.2011.godine

U nedelju je u Novom Sadu uz učešće po slobodnoj proceni oko 800 takmičara održan „Novi Sad open“. Na ovom turniru učestvovalo su pored klubova iz Srbije i takmičari iz Francuske, Mađarske, Hrvatske, Makedonije... Iz našeg kluba učešće je uzelo 5 takmičara a osvojene su 2 medalje i to 1 srebrna i 1 bronzana medalja. Takmičenje je obeležilo veoma loše suđenje jer su na pojedinim borilištima bile takoreći sudije početnici koji nisu dorasli jednom ovakvom turniru.

 

 

Rezultati >>>

 

 


 

Evropsko prvenstvo za seniore
Švajcarska, Cirih, 06-08.05.2011.godine

U Švajcarskoj je proteklog vikenda održano Evropsko prvenstvo za seniore. Na ovom prvenstvu učestvovalo je 44 zemlje. Za reprezentaciju naše zemlje nastupila je i naša takmičarka Ivana Stepanović u katama ekipno. U 1.kolu naš kata tim je bio slobodan dok je u drugom kolu pobedio veoma dobru reprezentaciju Hrvatske. Za ulazak u finale naše takmičarke izgubile su od reprezentacije Italije. U repasažu za 3.mesto devojke su nepravedno izgubile od reprezentacije Nemačke sa 3:2 a kasnije je taj meč bio i pod lupom sudijske komisije EKF gde je zaključeno da je naš tim zaista bio bolji i da je oštećen. Ipak, medalja je otišla u ruke Nemicama a nama ostaje da nekom drugom prilikom dokažemo kvalitet koji neosporno posedujemo. Devojke su na ovom Evropskom prvenstvu na kraju zauzele 5.mesto.

 

 

 


 

Evropsko prvenstvo za seniore
Švajcarska, Cirih, 06-08.05.2011.godine

Narednog vikenda u Cirihu se održava Evropsko prvenstvo za seniore. Na ovom prvenstvu za reprezentaciju Srbije nastupiće i naša takmičarka Ivana Stepanović u katama ekipno. Očekuje se da ove godine Evropsko prvenstvo bude jedno od najkvalitetnijih u proteklih nekoliko godina. Devojke su maksimalno odradile nekoliko ciklusa priprema i spremno dočekuju naredni vikend kada će izaći na tatami. Po rasporedu kate ekipno će biti održane u subotu i to eliminacije u 15 h dok su finala zakazana za 17.40 h. Uz malo sreće koja je uvek potrebna nadamo se lepim vestima iz Ciriha pogotovo što je isti tim na Svetskom prvenstvu izgubio nepravedno u borbi za 3.mesto.

 

 

 


 

Prvenstvo Srbije za poletarce,pionire i nade
Banatsko novo selo, 23.04.2011.godine

U subotu je u Banatskom novom selu održano državno prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije. Na ovom prvenstvu na 8 borilišta učestvovalo je preko 1100 takmičara iz cele Srbije. Iz našeg kluba učešće je uzelo 11 takmičara a osvojeno je ulupno 11 medalja od toga 3 zlatne, 2 srebrne i 6 bronzanih medalja. Rezultati naših takmičara ohrabruju i iako je broj zlatnih medalja sigurno mogao da bude veći generalno smo zadovoljni postignutim. Suđenje je u principu bilo korektno iako su neke sudijske greške direktno uticale na ishod i plasman naših takmičara. Sve čestitke osvajačima medalja.

 

Rezultati >>>

 

Slike>>>


 

„Zlatni pojas“ Čačka
Čačak, 16-17.04.2011.godine

Proteklog vikenda u Hali „Borac“ u Čačku održan je tradicionalni 40-ti po redu „Zlatni pojas“. U dva dana po slobodnoj proceni učestvovalo je oko 1300 takmičara. Prvog dana takmičenje se odvijalo za kadete, juniore i seniore koje je bilo izuzetno kvalitetno uz učešće reprezentacija Španije,Grčke,Rusije…dok je drugog dana takmičenje bilo rezervisano za mlađe uzrasne kategorije. Prvog dana učestvovalo je troje naših takmičara a najbliža medalji je bila Ilinčić Tamara koja je izgubila za 3.mesto. Drugog dana iz našeg kluba nastupilo je 5 takmičara i jedan tim a osvojeno je ukupno 6 medalja od toga 1 zlatna, 1 srebrna I 5 bronzanih medalja.

 

Rezultati >>>

 

Slike>>>

 


 

„Zlatno zvono“
Mladenovac, 10.04.2011.godine

U nedelju je u sportskoj sali u Mladenovcu održan tradicionalni turnir „Zlatno zvono“. Na ovom turniru učestvovalo je 52 kluba sa preko 600 takmičara. Iz našeg kluba na ovom turniru učestvovalo je petoro takmičara od kojih su dvoje bili prvi put na takmičenju (Đuriček Andrej i Sandić Stefan) a pred kojima je uz kvalitetan rad lepa sportska karijera. Osvojeno je ukupno 2 srebrne medalje.

 

 

Rezultati >>>

 

Slike>>>


 

Prvenstvo Srbije za seniore
Kragujevac, 26.03.2011.godine

U subotu je u hali „Jezero“ u Kragujevcu održano seniorsko prvenstvo države. Iz našeg kluba na ovom prvenstvu učestovalo je troje takmičara i to : Jovanović Marija i Stepanović Ivana u ženskoj konkurenciji – kate pojedinačno dok je u muškoj konkurenciji nastupao Dimitrijević Borivoje. Osvojena je jedna srebrna medalja koju je zasluženo dobila Ivana Stepanović. Ivana se ove godine popela za jedan stepenik više sa obzirom da je prošle godine osvojila bronzanu medalju ostvarivši odličan rezultat. Marija Jovanović je izgubila u repasažu za 3.mesto dok je Dimitrijević Borivoje zaustavljen u četvrtfinalu. Takmičenje se odvijalo na četiri borilišta a treba pohvaliti dobro suđenje na ovom takmičenju kao i korektnu organizaciju.

 

 

 


 

 

Prvenstvo Beograda za poletarce, pionire i nade
Beograd, 20.03.2011.godine

U nedelju je u sali SD „Radnički“ na Crvenom krstu održano regionalno prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije. Na ovom prvenstvu učestvovalo je 29 klubova sa preko 300 takmičara. Takmičenje se odvijalo na 4 borilišta a po ko zna koji put pojedine sudije su igrale glavnu ulogu na ovom prvenstvu. Dobru organizaciju takmičenja pokvarile su loše sudijske odluke kojih je na žalost bilo dosta ali to je već ispričana priča. Iz našeg kluba na ovom prvenstvu učestvovalo je 14 takmičara a osvojeno je ukupno 14 medalja od toga 5 zlatnih, 5 srebrnih i 4 bronzane medalje. Rezultat naših takmičara je za svaku pohvalu a nadamo se da će ovaj uspeh ponoviti i na državnom prvenstvu.

 

Rezultati >>>

 

Slike>>>

 


 

 

Memorijalni turnir „Đura Prokić“
Sopot, 13.03.2011.godine

U nedelju je u Sopotu održan Memorijal „Đura Prokić“. Takmičenje se odvijalo na 5 borilišta uz učešće 36 klubova sa blizu 550 takmičara. Iz našeg kluba na ovom turniru učstvovalo je 7 takmičara a osvojeno je ukupno 9 medalja od toga 4 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane medalje.

 

 

 

Rezultati >>>

 

 


 

 

Prvenstvo Beograda za seniore
Beograd, 12.03.2011.godine

U subotu je u Hali sportova na Novom Beogradu održano seniorsko prvenstvo Beograda. Na ovom prvenstvu učestvovalo je 22 Beogradska kluba sa blizu 100 takmičara. Iz našeg kluba učestvovalo je troje takmičara i ženski tim. Osvojeno je ukupno 3 medalje od toga 2 srebrne i 1 bronzana medalja. Ivana Stepanović je u finalu kod žena poražena sa 4:1 gde je osvojena srebrna medalja dok smo takođe kod žena bili nadohvat bronzane medalje ali je naša takmičarka Marija Jovanović poražena za 3.mesto. Kod žena ekipno naša ekipa je osvojila takođe srebrnu medalju dok je u muškoj konkurenciji Borivoje Dimitrijević osvojio bronzanu medalju. U generalnom plasmanu u katama naš klub je zauzeo 2.mesto.

 

 

Rezultati >>>

 

Slike>>>

 

 


 

 

„Deca Evrope“
Beograd, 05.03.2011.godine

Danas je u Beogradu u hali SC „Voždovac“ na Banjici održan internacionalni turnir „Deca Evrope“. Takmičenje se odvijalo na 3 borilišta uz učešće preko 300 takmičara. Iz našeg kluba učestovovalo je 10 takmičara a osvojeno je ukupno 9 medalja od toga 6 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronzane medalje. U generalnom plasmanu naš klub je zauzeo 3.mesto dok je u ukupnom plasmanu u katama zauzeo 2.mesto a kao nagradu za plasman dobili smo veliki pehar. Sve čestitke našim takmičarima na ostvarenom uspehu.

 

 

Rezultati >>>

 

 


 

 

Polaganje za zvanja
Beograd, 04.03.2011.godine

U petak je u sali našeg kluba u „SC Voždovac“ na Banjici održano polaganje za početnička zvanja. Polagalo je ukupno 7 kandidata koji su zadovoljili kriterijume i uspešno položili za svoja prva zvanja. Sudeći po prikazanom kandidate koji su polagali ukoliko istraju očekuje svetla budućnost u karate sportu. Za svoje prvo zvanje položili su: Nedeljković Petar, Višnjić Vuk, Andrić Mihailo, Stevanović Milica, Stevanović Katarina, Jovanović Aleksa i Baškot Vojin. Klub svim kandidatima od srca čestita i želi im uspešnu karijeru u karateu.

 

 

 


 

 

„Trofej Zvezdare“
Beograd, 27.02.2011.godine

U nedelju je u hali SD „Radnički“ na Crvenom krstu održan tradicionalni turnir „Trofej Zvezdare“ . Na ovom turniru učestvovalo je 29 klubova sa preko 400 takmičara. Iz našeg kluba učešće je uzelo 7 takmičara a osvojeno je isto toliko medalja od toga 2 zlatne, 1 srebrna i 4 bronzane medalje.

 

 

 

Rezultati >>>

 

Slike>>>

 


 

 

“Tatami kup”
Mađarska, Budimpešta, 26.02.2011.godine

U subotu je u glavnom gradu Mađarske Budimpešti održan turnir pod nazivom “Tatami kup”. Na ovom turniru nastupilo je 8 zemalja ( Mađarska, BiH, Hrvatska, Ukraina, Rumunija, Slovačka, Češka i Srbija). Našu zemlju predstavljala je selekcija Beogradskog karate saveza za koju su nastupale i dve naše takmičarke Jerko Marija i Stepanović Ivana. Jerko Marija (2000 god) je radila u kategoriji  takmičarki 10-11 godina i takmičila se sa godinu dana starijim takmičarkama. U 1.kolu je pobedila domaću takmičarku dok je u 2.kolu izgubila od takmičarke iz Beograda sa 2:1 i tako završila takmičenje. Ivana Stepanović je u kategoriji mlađih seniorki u katama nadmoćno osvojila 1.mesto pobedivši sve protivnice sa 5:0 (radila je 3.kola) dok je nastupajući za kata tim Beogradskog karate saveza takođe osvojila 1.mesto.

 

 

Slike>>>

 

 


 

 

Upis novih članova

Beograd, februar 2011.godine

Karate klub „Arena“ tokom februara meseca vršiće upis novih članova u karate školu. Treninzi se održavaju u Sportskom centru „Voždovac“ na Banjici ul. Crnotravska 4, a upis se vrši svakog radnog dana od 20 h. Upis i treninzi u karate školi su besplatni a bliže informacije možete dobiti na tel. 062/ 851-00-34. Pozivamo sve zainteresovane bez obzira na godine starosti da nam se jave. Dođite da vežbate sa nama i proverite zašto smo jedan od najkvalitetnijih klubova u Srbiji.

 

 

 


 

 

„MB Mawashi kup“
Beograd, 20.02.2011.godine

 

U Beogradu je danas u SC „Voždovac“ na Banjici održan karate turnir „MB Mawashi kup“. Na ovom internacionalnom turniru učestvovalo je oko 300 takmičara. Iz našeg kluba danas je nastupilo 7 takmičara a osvojeno je isto toliko medalja od toga 5 zlatnih, 1 srebrna i 1 bronzana medalja.

 

 

Rezultati >>>

 

Slike>>>

 

 


 

 

Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore
Novi Sad, 11-13.02.2011.godine

 

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano Evropsko prvenstvo za kadete,juniore i mlađe seniore. Na ovom prvenstvu učestvovalo je blizu 900 takmičara iz 46 zemalja. Takmičenje se odvijalo na 6 borilišta a boje naše zemlje predstavljala je i naša takmičarka Ivana Stepanović u konkurenciji mlađih seniorki u katama pojedinačno. Ivana je u prvom kolu bila slobodna dok je u drugom kolu pobedila takmičarku iz Ukrajine sa 4:1. U 3.kolu izgubila je od veoma kvalitetne takmičarke iz Francuske sa 4:1 i završila nastup na ovom takmičenju. Bez obzira što nije ušla u borbu za medalju Ivana je pokazala zavidan kvalitet i u budućnosti će taj kvalitet sigurno doći do izražaja.

 

 

 

 


 

 

„Trofej Čukarice“
Beograd, 06.02.2011.godine

Danas je u Hali Sportova na Novom Beogradu održan turnir „Trofej Čukarice“. Takmičenje se odvijalo na 4 borilišta uz učešće 24 kluba sa blizu 300 takmičara. Iz našeg kluba učešće je uzelo 5 takmičara a osvojeno je isto toliko medalja od toga 3 zlatne i 2 srebrne medalje.

 

 

 

Rezultati >>>

 

 


 

 

Evropsko prvenstvo za kadete,juniore i mlađe seniore
Novi Sad, 11-13.02.2011.godine

Naredne nedelje u hali „Spens“ u Novom Sadu biće održan 38. Evropski šampionat za kadete i juniore i 3. Evropski kup za mlađe seniore. Na ovom šampionatu nastupiće i naša takmičarka Ivana Stepanović u konkurenciji mlađih seniorki u katama pojedinačno. Ivana se od četvrtka 03. februara nalazi u Novom Sadu na završnim pripremama za ovaj šampionat. Dobra forma je znak da će Ivana dati sve od sebe da ostvari zapažen rezultat na ovom takmičenju što potajno svi priželjkujemo. Ipak, za dobar rezultat pored odlične forme neophodna je i sportska sreća koja će joj nadamo se biti naklonjena. Takođe veliki plus će biti i to što se Evropski šampionat održava na domaćem terenu. Ivana će u eliminacijama nastupiti u petak 11. februara u 10 h.

 

 

 


 

 

 

 

 

.......................2010.godina .....................

 

 

......................2009.godina .....................

 

......................2008.godina ......................

 

......................2007.godina ......................